Schermafbeelding 2017-04-03 om 11.45.33

Minard en het Nieuwe Mobiliteitsplan.

De Stad Gent voert vanaf maandag 3 april het nieuwe mobiliteitsplan in : hier nog eens op een rijtje waarom dit plan er komt. Het gaat dus niet enkel over een  gewijzigde circulatie voor wagenverkeer, maar ook over een grote uitbreiding van de voetgangerszone.

De Minardschouwburg ligt in een voetgangerszone  (officieel : Autovrij Gebied 3).  Dus ook voor de Minard verandert één en ander, maar bijna uitsluitend voor wie met de wagen komt.

Geen nood echter : we blijven perfect bereikbaar, voor alle weggebruikers overigens. Via de site van de stad Gent kom je de belangrijkste zaken te weten, en kan je duidelijke plannen raadplegen. Hieronder  zetten we nog eens op een rij hoe je als bezoeker het best naar de Minard komt.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 11.48.44

 

Minard in de Voetgangerszone

Eerst en vooral: voor de gewone bezoeker verandert er niets. De grootste wijziging geldt voornamelijk voor podiumgezelschappen, bands, artiesten, leveranciers en onderhoudsfirma’s, … die genoodzaakt zijn om met een wagen, busje of vrachtwagen  materiaal  in de Minard af te leveren.

Aangezien de Minardschouwburg zich  in een voetgangersgebied bevindt , moeten alle gemotoriseerde voertuigen die de schouwburg willen bereiken  over een vergunning beschikken.  

Hier kom je daarover meer te weten.

We geven hierbij een bondige samenvatting :

## Voor alle verkeer van voertuigen  met leveringen die te maken hebben met de evenementen in de schouwburg  (gezelschappen, bands, artiesten, cateraars,…)  :

Gelieve vooraf de nummerplaten van de betreffende wagens door te sturen naar  met korte opgave van de reden (decor, of :  leveren piano, of: leveren maaltijden artiesten,…), met opgave van  de tijdsduur ( leveren decor op maandag, laden op donderdag,…).

In dat geval wordt de vergunning aangevraagd door de Minard, voor de periode zoals gewenst. Sowieso geldt de vergunning steeds voor de aangevraagde dag (of meerdere aangevraagde dagen) van 0 uur tot 24 uur.

De Minard kan maar een beperkt aantal vergunningen per dag aanvragen. Gelieve de leveringen in de mate van het mogelijke dus te clusteren.

Pas op: de vergunning laat toe het voetgangersgebied binnen te rijden, het materiaal te leveren,  maar niet om te parkeren. De gewone parkeerregeling blijft  geldig.

 

## Voor alle verkeer van voertuigen van regelmatige  leveranciers en onderhoudsfirma’s

Deze kunnen de Minard beleveren, mits men  beschikt over een dag- of jaarvergunning.

Voor de leveranciers kan dit enkel tot 11 uur ’s ochtends, en na 18 uur.  

Voor de onderhoudsfirma’s kan dit op elk uur van de dag.

Belangrijk: Minard zorgt dus niet voor de  vergunning, dat moet men zelf doen. En ook hier geldt de regel : uitladen – inladen kan, maar niet parkeren.

Over de vergunningsregeling kom je hier meer te weten.

 

## Voor het verkeer van voertuigen vanéénmalige leveranciers , aannemers  en onderhoudsfirma’s

Neem contact op met met opgave van telefoonnummer en de  belangrijke informatie, en we zoeken voor jullie de makkelijkste regeling.

 

Hoe bereik je de Minardschouwburg?

Het makkelijkst is het gebruik van fiets of openbaar vervoer . Je kan natuurlijk ook eens te voet komen.

Lees hier meer over de routebeschrijving naar Minard.

© 2017 - Minard Schouwburg Gent