Laden Evenementen

Speellijst

vr 4 & zaterdag 5 november om 20u00
zo 6 november om 15u00
vr 11 & zaterdag 12 november om 20u00
Prijs: vanaf 14 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

kabinet k en HETPALEIS

Horses

Horses is een dansvoorstelling met een ontembare energie, waarin 5 jonge kinderen en 5 volwassenen elkaar ontmoeten. Klein en groot delen gretigheid en verwondering, en bovenal een onwankelbaar vertrouwen in elkaar.

Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten vòòr de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans. De voorstelling getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen.

Op live muziek van Thomas Devos en Bertel Schollaert zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard.

Kabinet k hanteert een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. De poëzie van het werk is universeel.  Horses is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

Productie: kabinet k / HETPALEIS
Choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven
Dans: Jacob Ingram-Dodd, Evelyne Rossie, Kwint Manshoven, Jitte Schoukens, Mona De Broe, Judith Ginvert, Lio Maelfeyt, Suza De Gryse / Louisa Vermeire
Originele muziek & live uitvoering: Thomas Devos, Bertel Schollaert
Scenografie: Dirk De Hooghe, Kwint Manshoven
Lichtontwerp: Dirk De Hooghe
Dramaturgie: Mieke Versyp
Productieleiding: Evelyn Demaertelaere & Maaerten Naessens
Techniek: Dirk De Hooghe, Lorin Duquesne, Karel Marynissen
Organisatie: NTGent
Foto credit: Brian Hartley
Evenement Categorie: