Laden Evenementen

Speellijst

vr 31 mei 2019
20:00 - 22:00

za 1 jun 2019
20:00 - 22:00

Tickets

SACHLI GHOLAMALIZAD

Let us believe in the beginning of the cold season

In de derde solo van Vooruit-resident Sachli Gholamalizad vormen twee baanbrekende Iraanse kunstenaressen, Googoosh en Forough Farrokhzad, het vertrekpunt voor een betoverend onderzoek naar wat het betekent om vandaag als vrouw te leven. Hoe kunnen we de oordelen van de buitenwereld van ons afschudden en terugkeren tot de kern van wie we zijn?
Googoosh en Forough creëren – de ene via popmuziek en als actrice, de andere via poëzie – een nieuwe realiteit voor generaties mannen en vrouwen binnen en buiten Iran. Hun woorden verbeelden verboden werelden en laten vrouwen terug thuiskomen in hun lichaam. Het is die erfenis die Sachli verweeft met hedendaagse feministische stemmen, tot een mijmerende, gelaagde muzikale performance.

Na een duik in haar familiegeschiedenis in ‘A reason to talk’ en ‘(Not) my paradise’ – vorig jaar te zien in Vooruit tijdens BLAUWDRUK – zet Gholamalizad een doordachte stap richting toekomst. Sebastiaan Van den Branden van Amatorski zorgt voor de bijhorende soundtrack.

Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorieën: