Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 4 april 2021
20u00
Prijs: € 15 / 10 (studenten)
Tickets

SONICO

Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango

 

 

Tijdens het seizoen 21-22 zal SONICO op een unieke manier hulde brengen aan de 100ste verjaardag van de geboorte van Piazzolla met tevens het uitbrengen van een nieuwe plaat, “Piazzolla – Rovira: The Edge of Tango”, de naam van het project.

 

“Piazzolla – Rovira: The Edge of Tango”
Het Octeto Buenos Aires, in 1955 opgericht door de Argentijnse componist Astor Piazzolla, staat bekend als een pionier in de ontstaansgeschiedenis van een nieuw genre, “tango nuevo”. Het was nochtans geen éénmans-revolutie. SONICO’s project wil graag nog een bredere invalshoek bieden op deze vernieuwende beweging via de figuur van Argentijnse componist Eduardo Rovira en zijn Octeto La Plata.
Dit programma wordt samengesteld op basis van het herwinnen van partituren van het Octeto Buenos Aires die door Piazzolla zelf verbrand werden en muziek van het Octeto La Plata, die grotendeels vernield werd tijdens een overstroming. Muziek die al te lang niet meer gehoord werd.

De Muzikanten:
Lysandre Donoso (FR/CH) – Bandoneon
Carmela Delgado (FR/SP) – Bandoneon
Stephen Meyer (USA) – Viool
Daniel Hurtado (SP) – Viool
Guillaume Lagravière (FR) – Cello
Camilo Cordoba (AR/IT) – Gitaar
Ariel Eberstein (AR/BE) – Contrabas
Ivo De Greef (BE) – Piano

 

Met het uitbrengen van hun derde album tijdens het seizoen 21-22, wil SONICO dit sleutelmoment dat beide avant-garde vernieuwers meer dan 60 jaar geleden éénmalig samenbracht graag nieuw even inblazen.

SONICO werd opgericht in 2015 in Brussel (België) met als missie het repertoire van Eduardo Rovira, een sleutelfiguur binnen het ontstaan van de “tango nuevo”, van de vergetelheid te redden. Hij wordt vaak onterecht omschreven als “de andere Piazzolla”, nochtans bereikten zijn vernieuwingen een creatieve samensmelting van de volkse elementen van de tango met klassieke muziek, een gedurfde synthese waarmee hij zijn eigen stempel. drukte op de avant-garde in het Buenos Aires tijdens de jaren 60 van vorige eeuw.

Organisatie: Sonico
Foto credit: Griet De Cort
Evenement Categorie: