Hoe je culturele activiteit of voorstelling in de Minardschouwburg organiseren?

Minard is een Gentse stadsschouwburg die ter beschikking gesteld wordt van organisatoren van culturele activiteiten. De Minard-equipe selecteert en programmeert dus niet zelf de voorstellingen, maar faciliteert de activiteiten van externe organisatoren.

In de eerste plaats van Gentse organisatoren – dat heeft onder andere te maken met het feit dat Gent geen cultureel centrum heeft. Door de Minard in de eerste plaats voor hen te reserveren kan de Stad de Gentse organisatoren tegemoet komen door de schouwburg laagdrempelig aan te bieden.
Zowel professionele als niet professionele organisatoren zijn welkom.

Voor het Gentse niet-professionele culturele verenigingsleven worden er jaarlijks 25 dagen voorzien – ‘stadsdagen’ genoemd. Aangezien de Minardschouwburg sinds het begin van de 20ste eeuw voornamelijk gebruikt werd door het volkstheater van Henri Van Daele en Romain Deconinck, worden de maanden december en juli vandaag nog steeds gereserveerd voor gezelschappen die in de traditie van het Gentse volkstheater actief zijn.

Organisatoren die hun voorstellingen of activiteiten willen laten plaatsgrijpen in de Minardschouwburg, nemen contact op met:

Nathalie De Neve
Directeur
09 265 88 30
organiseren@minard.be