Een initiatief van Gents Kunstenoverleg, in samenwerking met honderden kunstenaars en organisaties uit de Gentse cultuursector.
Powered by Cultuur Gent, Growfunding & Karakters

‘Boek een artiest’ – ‘Koop een Kunstwerk’ – ‘Doneer een bijdrage’
Haal Gentse Kunsten tot bij jou

Alle info op www.gentsecultuurzomer.be

Ondanks deze moeilijke tijden, blijft Gent bruisen van de creativiteit. Artiesten staan te popelen om hun publiek te ontmoeten of hun kunstwerken tentoon te stellen. Honderden kunstenaars, (sociaal-) culturele organisaties, kunsthuizen, musea en cultuurmedewerkers hebben zich verenigd om hun kunsten en creativiteit over Gent uit te storten.

Samen met jou, maken we van de Gentse zomer een positief en onvergetelijk verhaal. Vele kleinschalige culturele activiteiten én het online en offline platform ‘Zomersalon 2020’ vormen samen één solidair geheel, voor en door Gentenaars. Met respect voor artiest en publiek: De Gentse Cultuurzomer 2020.

Vanaf 17 juli, de normale startdatum van de Gentse Feesten, kan je de Gentse artiesten en Gentse kunstwerken tot bij jou brengen. Van de binnenstad tot in jouw wijk en ver daarbuiten. Een hele zomer lang. Wij helpen jullie daarbij. En jij helpt de Gentse kunstenaars.

Partners van Gentse Cultuurzomer zijn …

desk for contemporary art, 019, 10532 Atelierhuis, 123-piano vzw, 4hoog, Aardvork, Abstrkt Events, Academie voor beeldende kunst, aifoon, Alexandra Jacquet, Amarant vzw, Anamma, Antigone, Art Cinema OFFoff, Arteveldehogeschool, Audiorent, B’Rock Orchestra, Barbé-Urbain Gallery, Bar Lume, Bebe Books, Ben Benaouisse, Bij’ De Vieze Gasten, BLANCO, Bollylicious, Broei, BOEKS, Bureau Fauve en BB, Buren van de Abdij, CAMPO, catch#, Cecilia Jaime Gallery, Charlatan, Circusplaneet, Cirq vzw, Citadelic, Collegium Vocale Gent, Compagnie Cecilia, Convent, croxhapox, Cultuur Gent, Cultuurloket, Curatorial Studies at KASK, Danspunt, das Kunst, David vzw, De Bijloke, De Centrale, De Curieuze Collectie, De Koer, De Krook, De Vloer, De Wolk vzw, Dekenij Patershol, Democrazy, Design Museum Gent, Die Verdammte Spielerei, Feelodrome. The Emotion Machine, Emergent, Engagement Gent, Eva De Roovere, Experimental Intermedia, Film Fest Gent, Formaat, Freetime vzw, Gent Bougement, Gent Festival Van Vlaanderen, Gents Universiteitsmuseum, Gentse Gidsen, Gentse Raconteurs, Gouvernement, Greentrack, Grigri Music, Handelsbeurs Concertzaal, Hof Van Eede, Huis Van Alijn, Het Balanseer, HISK, In De Ruimte vzw, Industriemuseum, Inside Jazz, Jacobus vzw, Jamila Channouf, JazzLab, JEF Jeugdfilm, Kinky Star, KIOSK, Kolder, Kompass Klub, Kopergietery, Kristof De Clercq Gallery, Kunst in Huis, Kunsthal Gent, Les Ballets C de la B, Les Voizines, LOD muziektheater, Lucky Lemon, Lysterinck, Maghenta, Manoeuvre, Masala vzw, mentormentor, mezzos vzw, Minardschouwburg, Minus One, MiraMiro, Missy Sippy, Monterey, Museum Dr. Guislain, Mute, Muziekcentrum Goedleven, NADAR, Nein, NOGallery, NTGent, NUCLEO, Oetang, Opera Ballet Vlaanderen, P/ROPS, Par Hasard vzw, Platform-K, PostX, Posture Editions, Qonsult, Re-Mains, Refu Interim, Relaas, Roger Raveel Museum, Rufus Gallery, S.M.A.K., Subbacultcha, STAM, Studio Studio, Symfonieorkest Vlaanderen, Tatjana Pieters, TG Vagevuur, Tina De Gendt, Trefpunt, Uitbureau Gent vzw, Urgent FM, Vanakam vzw, Victoria Deluxe, Vizit, ‘tvizitfabriekske,Vlaams Museumoverleg, VOEM, Vooruit, Vuurmeesters, WISPER, Quatre Mains Klaviercentrum, Yart, Zebrastraat, … 

© 2019 - Minard Schouwburg Gent