Gentse Feesten in en rond de Minardschouwburg: SPEELTIJD!

 

Echt Gents (Volks)theater ín de Minardschouwburg én in openlucht, op de speelplaats van de Basisschool Sint-Barbara

 

Geen officiële Gentse Feesten dit jaar. Dat hadden we zien aankomen. Maar dat houdt ons niet tegen om de Minard-Feestentraditie levend te houden. In én rond de prachtig gerenoveerde schouwburg!

Binnen viert het volkstheater traditiegetrouw hoogtij met Koen Crucke, Luk De Bruyker en Ann De Prest,  Bob De Moor & Jurgen Delnaet én Jan De Raedt en zijn Cie van de Leute.

Buiten bundelen we de krachten met Arne Sierens & Co. Op de speelplaats van de basisschool van Sint-Barbara gaat zijn langverwachte nieuwe stuk in première. Met Alles in Brand zet hij, jawel, alles in brand, met een warme ode aan onze Gentse Brandweer. Ook Pascale Platel, Dimitri Leue en Warre Borgmans met Katelijne Verbeke zijn van de partij.

Zowel Minard als alle artiesten hopen – na een lange culture droogte – opnieuw veel publiek te laten lachen en genieten.

 

“De Minardschouwburg is al meer dan 100 jaar een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten… Meer nog, het was tijdens het verval van de feesten in de jaren 50 en 60  een van de weinige plekken waar er gefeest kón worden! Dat is dit jaar ook het geval.” – Luk De Bruyker

 

“Speeltijd”

 

Wat : Zomertheaterfestival – in open lucht

Wanneer : 17 juli tot en met 25 juli 2021 (Gentse Feesten periode) meer info zie programma

Waar : Speelplaats Sint-Barbara Savaanstraat 118 – 9000 GENT

Partners : Arne Sierens & Co vzw – Minardschouwburg – Sint-Barbaracollege

Waarom?

Arne Sierens wilt heel graag terug spelen. Toen dat niet binnen kon, rijpte het plan om het stuk naar buiten te brengen, naar een speelplaats. Hij bouwt deze om tot een tijdelijk openluchttheater en nodigt enkele gasten uit, uit de stal van Koortzz.

De directie van het Sint-Barbaracollege sprong meteen mee op de kar. Meer dan een school, koestert het ook de ambitie om een centrum voor cultuur zijn voor jonge mensen, alsook een plek die haar infrastructuur ten dienste zet van cultuur. Hiermee houdt de school een lange traditie van de Jezuïeten in ere.

Minard vzw is een betrouwbare en ervaren partner wiens missie het is om het volkstheater te ondersteunen, zeker in de gentse Feesten periode. Als dat niet optimaal binnen mag, dan maar buiten. Minard vzw doet de ticketing en promotie en ondersteunt waar mogelijk.

 

MET DANK AAN HET KNALDRANGFONDS VAN DE STAD GENT

© 2021 - Minard Schouwburg Gent