BIJ MINARD ZIT JE GOED!

 

Ge hebt er vast en zeker ook al op gezeten. Sommigen onder u zijn er zelfs van gesukkeld: de iconische barkrukken van Minard.

Mochten krukken kunnen spreken…

Gelukkig kunnen ze dat niet. Wat ze wél kunnen, is: van u worden!

 

 

Tientallen artiesten met een hart voor Minard hebben één van de legendarische krukken gesigneerd en gepersonaliseerd.
Vanaf 22 juni worden ze geveild bij ArtAuction online.

Als u dus een stuk onversneden erfgoed in huis wil halen mét de handtekening van uw favoriete artiest, dan bent u hier aan het juiste adres: -> Naar de veiling

De veiling is te bezichtigen vanaf heden, staat op 20 juni op de hoofdpagina van de site en vanaf 22 juni kan het bieden beginnen, dit tot 30 juni. Vertel het voort!

Deze artiesten tekenden onze stoelen – van Koen Crucke tot Suzanne Vega:

Bob De Moor, Carll Kneut, Christophe Vekeman, Daan Hugaert, Dirk Brossé, Dirk Pauwels, Dominique Van Malderen, Embracing Franki, Gunter Lamoot, Han Solo, Jan de Raedt, Jean Paul Van Bendegem, Josse De Pauw, Koen Crucke, Kurt Burgelman van Biezebaaze, Lea Van Volsem, Luk De Bruycker, Luka Bloom, Maaike Cafmeyer, Mich Walschaerts, Mieke Bouve, Pascale Platel, Peter Goes, Raf Walschaerts, Roland Van Campenhout, Sabien Clement, Sioen, Stefaan De Winter, Steven Mahieu, Suzanne Vega, Wim Claeys, Wim De Wispelaere, Wouter Deprez, ZoeBizoe. En toen waren de stoelen op!

 

 

De Minard is een stadsschouwburg uit 1847 en het huis waar Romain Deconinck en zijn Beren maar liefst 50 jaar lang Gents volkstheater speelden. De prachtige, authentieke bonbonnière biedt plaats aan 270 bezoekers. Door de verbouwingen in de jaren negentig kwam er ook een tribune aan de andere kant van de scène, met nog eens 217 zitplaatsen!

Minard is een receptief huis dat niet zelf creëert, produceert of programmeert maar wel de cultuursector faciliteert als de beste! Jaarlijks vinden hier dan ook ruim 250 activiteiten plaats, die worden bijgewoond door nagenoeg 50.000 toeschouwers.

Minard wordt gesubsidieerd door de Stad Gent maar rekent voor veertig procent op eigen inkomsten (zaalhuur en bar). Corona heeft deze eigen inkomsten sterk doen dalen. De energieprijzen hebben de uitgaven doen stijgen. Vandaar deze actie. Omdat alle beetjes helpen!

 

 

 

 

 

© 2021 Minardschouwburg