Beste Minard-minnaar,

We houden stilaan op met elkaar onze beste wensen toe te roepen op straat (‘Ientse mee suiker, ientse mee ziem!’), de kerstverlichting verhult niet langer het vroege donker en de solden lopen weer op hun einde. Het is nog even écht winter.

In Minard kiezen we – bij wijze van tegengif – resoluut voor de warme en gulle lach met veel comedy. En voor authentieke ontroering met met veel muziek, een scheut podium en een snuif literatuur.

We verwelkomen volgende comedians/cabaretiers: Bas Birker, Günther Lesage (Lazarus), Senne Guns, Lukas Lelie, Guga Baul met Jonas Van Thielen én Hans Cools.

In ‘Testerep‘, de nu al bekroonde voorstelling van TG Vagevuur zingen en spelen vijf acteurs en muzikanten zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden.

In ‘Belpop Bonanza‘ brengen Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing op onnavolgbare wijze de Belgische muziekgeschiedenis tot leven tot de schouwburg er helemaal van gaat swingen (wij weten hoe dat hier doorgaans gaat met die mannen)!

Maar in de Valentijnsmaand kunnen ook romantische adempauzes niet ontbreken – zoals ‘Liefde voor Piaf‘ én het jaarlijkse live optreden van onze eigen Gentse crooner EmbracingFranki.

Minard houdt – als partner van Gent Leest – van boeken. We vieren deze maand 40 jaar schrijverschap van en met Bart Moeyaert en Hendrik Vos komt nog eens langs met ‘Dit is Europa’.

Een specialleke hebben we ook nl. een show rond de veelbeluisterde podcast ‘Vrolijke Vrekken‘ waarin Kristof en Ewoud ons uitleggen hoe leuk het is om geld te besparen. Niet onbelangrijk in deze tijden, meenden we…

Op een spaarzaam en gezond nieuw jaar,

Vier vooral de liefde in februari, miljaar,

En veel komen kijken, in de Minard.

 

Warme groet,

de Minard-equipe

Nathalie, Pilar, Katrien, Lennert, Michael, Jan en Griselda.

© 2021 Minardschouwburg