Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 8 september
om 20u00
Prijs: €18 (basis) /€16 (65+) /€14 (-26) / €10 (-18) /UITPAS
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Benjamin Verdonck

AREN

‘Waarom een werk maken als het al zo mooi is ervan te dromen?”’– Il Decamerone, Pasolini

Een tunnel graven vanuit de Nationale Bank naar de bloemenwinkel aan de overkant,
een boot bouwen op het dak van de Bourlaschouwburg,
een collectie samenstellen van rattenvallen die het niet doen,
een voorstelling maken waarin je honderd keer sterft,…

Dit zijn allemaal ideeën van Benjamin Verdonck. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat het ideeën zijn gebleven. Ze zijn tijdens het artistieke proces op een bepaald ogenblik van tafel gevallen. Ze hebben zich nooit gematerialiseerd. In de voorstelling AREN buigt Benjamin zich opnieuw over deze ideeën.

De titel verwijst naar een oude praktijk die in de Bijbel vermeld wordt: het aren lezen. Een arenlezer is iemand die achter de maaier aanloopt en alsnog de aren opraapt die op het veld gevallen zijn. Het aren lezen is eigenlijk een recht van de armen. Na het oogsten van de rogge of tarwe kregen arme mensen de toestemming om de aren te verzamelen die op de akker waren achtergebleven. De praktijk van het aren lezen vertaalt Benjamin nu naar zijn eigen werk. Hij kijkt naar wat er in zijn atelier is blijven liggen.

Benjamin Verdonck (1972) is een veelzijdig kunstenaar. Hij leeft en werkt in Antwerpen. Hij is theatermaker, beeldend kunstenaar en auteur, met een eigenzinnige praktijk zowel binnen als buiten het theater. Hij maakt beeldend werk en theater dat poëtisch, lichtvoetig en beklijvend is. In zijn werk beweegt hij zich vrij doorheen de podiumkunsten, performance in de publieke ruimte, objectentheater en plastische installaties.

Concept: Benjamin Verdonck
Performance: Benjamin Verdonck
Dramaturgie: Sven Roofthooft
Licht: Lucas Van Haesbroeck
Productie: Toneelhuis
Met de steun van TAX Shelter Maatregel v/d Belgische Federale Overheid, Casa KAFKA Pictures TAX Shelter empowered by Belfius
Organisatie: Het TheaterFestival
Foto credit: Kurt Van der Elst
Evenement Categorie: