Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 8 juni
om 14u30 en om 16u30
Prijs: € 15 voor 1 volwassene met max. 2 kinderen <12j. / 20% ledenvoordeel via de Gezinsbond
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Zonzo Compagnie

Familieconcert: Mile(s)tones

in het kader van het Muziekfestival Cydonia Barocca

Elk Pinksterweekend kan je in de Gentse binnenstad genieten van een barokfestival, vol muziek van de drie grootmeesters uit de Duitse barok: Bach, Telemann en Graupner. Florian Heyerick, al zijn hele leven lang op de bres voor minder evidente muzikale ontdekkingen, nodigt tijdens Cydonia Barocca specialisten uit binnen- en buitenland uit rond één specifiek instrument. In 2019 is dat de trompet.

Tijdens Mile(s)tones nemen een slagwerker, een pianist en trompettist je mee naar de fascinerende wereld van de legendarische Amerikaanse jazzcomponist en trompettist Miles Davis. Zijn avontuurlijke manier van muziek maken is het vertrekpunt van de voorstelling. Steeds wisselen de ruimtes. Het ene moment bevind je je in de bruisende creativiteit van een opnamestudio, het andere moment sta je mee op het podium en ben je één van de muzikanten, dan weer creëer je live muziek bij een film of sta je in het schildersatelier van de gevierde muzikant.

Mile(s)tones is een bijzondere productie, waarbij het jonge volkje en het oudere publiek kennis maken met jazz en een van zijn meest fascinerende figuren. (De Standaard ****)

MILES DAVIS muziek WOUTER VAN LOOY regie & decor BERT BERNAERTS trompet & bas FULCO OTTERVANGER or SEPPE GEBRUERS toetsen SIMON SEGERS or TIJL PIRYNS drums PIETER NYS techniek JOHAN COSIJNS video EVELYN DEMAERTELAERE kostuums LUC COOLS decor

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met De Beren vzw, Centro Cultural de Belém, Kunstencentrum De Werf, Kunstencentrum Rataplan en Jeugd & Muziek Vlaanderen. Met de steun van Vlaanderen.
Organisatie: Zonzo Compagnie vzw
Foto credit: Dries Segers
Evenement Categorieën: