Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 8 februari 2023
Donderdag 9 februari 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 22 / € 20
Tickets

JAN DELVAUX & DJ BOBBY EWING

Belpop Bonanza

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BELPOP BONANZA GENT

De muzikale geschiedenis van Negen-duust volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

De muzikale geschiedenis van Gent is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen.

Zoiets is gesneden brood voor Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

De twee maken sinds 2013 theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. Ze gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor.

Delvaux en Dewit gaan telkens weer een stap verder. Sinds 2019 zijn ze bezig met hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal wordt de eigen geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal gegaan.

De Belpop Bonanza City Specials zijn shows op maat van dorpen, steden en regio’s. Na 20 edities in alle windhoeken – van Bilzen tot Blankenberge en van Schoten tot Halle – wordt het project in 2023  afgerond met vijf kleppers: Mechelen, Kortrijk, Hasselt, Leuven en… Gent.

Belpop Bonanza Gent wordt een spannend, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor de stad van de stroppen. This is the sound of Gent!

 

DE MAKERS

Jan Delvaux is op jonge leeftijd in een vat met verhalen gevallen. Hij maakt er theatershows, radio (Radio 1), televisie (Canvas) en boeken mee. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

 

LOF

Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.

 **** – Het Nieuwsblad

Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium.

**** – De Standaard

Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor.

Een toeschouwer

Leo Blokhuis op z’n Vlaams.

BN De Stem (NL)

Organisatie: Working Class Heroes
Evenement Categorie: