Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Joseph Roth

Spoken in Moskou

Feestelijke voorstelling van SPOKEN IN MOSKOU van Joseph Roth @Minard

In 1926 reist Joseph Roth voor de Frankfurter Zeitung door de Sovjetunie, van Kiev tot Moskou en Odessa. Roth is nieuwsgierig naar het sociale experiment dat moet leiden naar een nieuwe wereld en hij wordt door de revolutionaire regering met open armen ontvangen. Roth ontmoet boeren, leraren, arbeiders, priesters, toneelspelers en prostituees en ziet hoe desastreus het nieuwe regime uitpakt. De droom ligt snel in duigen. Roth schrijft erover in een rake, zinnelijke stijl waarin nieuwsgierigheid en teleurstelling een tweestrijd aangaan.

UBL_Alleen voorzijde voor prospectus.inddUit zijn reportages, brieven en dagboeknotities – die hier voor het eerst in deze samenstelling verschijnen – blijkt ook hoe eenzaam hij zich voelt en hoezeer hij verlangt naar zijn geliefden.

In Spoken in Moskou. Reportages en brieven uit Rusland volgen we een meesterjournalist die met diepe menselijkheid door één van de grootste illusies van zijn tijd heen prikt.

De joods-Oostenrijkse Joseph Roth (1894-1939) publiceerde naast zijn vele journalistieke stukken romans als Radetzkymars en Hotel Savoy.

Els Snick is literair vertaalster en publiciste. Zij is wetenschappelijk lid van het internationale Joseph Roth Gesellschaft en richtte de Nederlands/Belgische pendant op. Els gaat over het boek onder meer  in gesprek met Piet Van Poucke – professor Russische taal en cultuur UGent 

Tom Lanoye schrijft het voorwoord van deze bundel, Ilse Josepha Lazaroms het nawoord, de tekeningen zijn van Gerda Dendooven.

 Samen presenteren zij deze nieuwe uitgave.
U kan er helemaal gratis bij zijn mits inschrijving.

In samenwerking met Minard, Bas Lubberhuizen, Boekhandel Limerick & Stad Gent.

Spoken in Moskou van Joseph Roth – Reportages en brieven uit Rusland ( Uitgeverij Bas Lubberhuizen, € 17.99, 176p.)

Organisatie: Boekhandel Limerick
Evenement Categorie: