Laden Evenementen

Speellijst

wo 10.05
do 11.05
vr 12.05

steeds om 20u00
Prijs: Vanaf 14 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

SKaGeN

Uw Rijk Kome

In Uw Rijk Kome komt Jezus terug op aarde. Of althans iemand die beweert Jezus te zijn. Hij ziet er niet zo heel anders uit dan u of ik. Hij lijkt wat hooghartig, vermijdt elk conflict, en beweert de toekomst te kunnen voorspellen. Hij wordt op de rooster gelegd door een rechtbank die, onder invloed van de publieke opinie, Christus’ executie zal verordenen
SKaGeN vond inspiratie in de roman De Meester en Margarita van Michail Bulgakov. Daarin ondervraagt P. Pilatus Jezus Christus. Bulgakovs Christus is helemaal niet zo krachtdadig en onbevreesd als de evangelische figuur. Hij is grappig, laf, en manipulatief. Hij doet alsof al het ontstane tumult nooit zijn bedoeling is geweest. Ook Pilatus is anders. Hij is vertwijfeld, en krijgt stilaan sympathie voor Jezus. Al helemaal als die in staat blijkt om zijn hoofdpijn even weg te nemen. Maar Pïlatus kan de publieke opinie niet keren. Jezus wordt terechtgesteld. En Pilatus zwerft 2000 jaar later nog rond over de aardbol, met helse hoofdpijn.

Ook de Brieven van de apostel PaulusDe Gebroeders Karamazov van F.M. Dostojevski, enOnderworpen van M. Houellebecq, worden ontbeend tot bruikbaar materiaal voor deze nieuwe productie. SKaGeN peilt naar de staat van de mens vandaag, in een wereld beheerst door schijnbaar religieuze terreur. Wat is de betekenis van het geloof en wat zijn de repercussies? In welke mate steunen onze morele ideeën over goed en kwaad, rechtvaardigheid, en solidariteit op een religieuze cultuur?
SKaGeN presenteert weer een scherpe hedendaagse voorstelling, zowel tragisch als verraderlijk vrolijk. Met Uw Rijk Kome bouwt SKaGeN verder op thema’s die ook al aan bod kwamen in bejubelde voorstellingen als La Merde en DegrotemonD.

SPEL
Clara Van den Broek
Mathijs F Scheepers
Korneel Hamers
Valentijn Dhaenens

CREDITS
Tekst: Clara Van den Broek, Mathijs F Scheepers, Korneel Hamers & Valentijn Dhaenens
Kostuums: Barbara De Laere
Techniek: Pieter Neys

Organisatie: NTGent
Foto credit: Serge Meeter
Evenement Categorie: