Beste Minard-minnaar,

Er beweegt een en ander in Minard. Laten we het op zomerkriebels houden…

In juni opende Minard voor het allereerst een zomerterras op het Romain Deconinckplein!

Het zijn de geweldige tafels van Jonas Willems van VONK die we ‘Discutables’ hebben gedoopt! Aan deze tafels willen we mensen samenbrengen om te praten met elkaar, al dan niet over de voorstellingen in Minard.

We besloten dit terras te openen om volgende twee goede redenen:

Eerst en vooral om het monument verder te ontsluiten, ramen en deuren van deze prachtige schouwburg nog verder open te gooien en deze zo toegankelijk mogelijk te maken. Een terras dat open is buiten de klassieke avonduren van de voorstellingen laat mensen toe om ook overdag even binnen te lopen en in contact te komen met het gebouw, de geschiedenis en natuurlijk de programmatie van Minard.

De tweede reden is iets realistischer van aard. Corona én de stijgende energieprijzen laten zich uiteraard ook voelen in Minard. De boodschap is simpel: kom naar het terras van de Minard, drink er een pintje om onze werking te steunen!

 

Sinds kort prijkt Romain trouwens terug op het bierglas, een creatieve samenwerking met de nieuwe brouwer Roman. In het kader hiervan werd een ‘i’tje toegevoegd aan hun logo!

En er is meer. Naast het terras werd ook de mooie Bar Minard helemaal heringericht. Onze oude maar nog mooie barkrukken hebben hun beste tijd gehad maar we gooien ze niet zomaar weg. We laten ze op dit moment signeren door artiesten met een hart voor Minard en zullen ze dan veilen. Zo dragen ook zij bij aan onze werking ;-).

Van 22 tot 27 juni zal je dus een stukje erfgoed in huis kunnen halen en een oude gesigneerde bardruk te kopen op www.artauction.online!

Ariesten die al hebben gesigneerd: Luk De Bruycker, Bob De Moor, Jan De Raedt, Roland Van Camenhout, Han Solo, Pascale Platel, Nicolas Marichal, Dirk Pauwels, Franki, Zoebizoe, Barbara Sarafian, Robrecht Van Der Thoren, Mich en Raf van Kommilfoo, Josse De Pauw maar ook Luka Bloom en Suzanne Vega …! Ken je nog artiesten met een hart voor Minard, zeg dat ze welkom zijn!

PROGRAMMA JUNI

Ons programma dan. Ook niet onbelangrijk. Je vindt het hieronder terug.

Het einde van het school- en het werkingsjaar, betekent tijd om de resultaten aan een publiek te tonen.

Tijd dus voor de musicals De Aristokatten en De Kleine Zeemeermin van de BE! Ateliers

En ook tijd voor de eindwerken van onze studenten van het Gentse KASK, zowel muziek als drama.

De bands en gezelschappen van morgen staan hier in juni bij ons!

Ook deze maand is er een boekvoorstelling nl. die van Jean Paul Van Bendeghem die Geraas en Geruis komt voorstellen, een pleidooi voor imperfectie.

Daarnaast is het de maand van enkele grote dames in alle uithoeken van de muziek! We verwelkomen de geweldige Eva De Roovere, de Gentse Miss Tiff en ook de laureaten van de 2e internationale operawedstrijd maar ook… (tromgeroffel) Suzanne Vega! Helaas is dat concert heeeelemaal uitverkocht.

PROGRAMMA JULI

In juli is er weer het Gama-festival, het festival van het amateurtheater waar weer enkele pareltjes zullen bijzitten. En natuurlijk bereiden we ons voor op de Gentse Feesten. Daarvoor ontvangt u nog een aparte nieuwsbrief.

Surf alvast naar www.minard.be.

Blij damme were goan kunne fieste,

Nathalie en co

Equipe Minard vzw

© 2021 Minardschouwburg