Lage Emissie Zone (LEZ)

De Minardschouwburg in een autovrije zone. Bezoekers, artiesten en leveranciers hebben daar ondertussen heel goed leren mee omgaan. Mocht je er nog meer willen over weten, klik hier.
Sinds 1 januari 2020 is de ‘Lage Emissie Zone’ (LEZ) ingevoerd als nieuwe belangrijke mobiliteitsfactor voor het gebied binnen de stadsring. De Minardschouwburg ligt binnen die stadsring, een zone die je dus meer binnen mag met een ‘hogere emissie’-wagen. Wil je weten hoe dat zit met jouw voertuig, dan kan je dat checken via www.lez2020.gent.

BELANGRIJK : de parkeergarage Gent Zuid blijft bereikbaar voor ‘hogere emissie’-wagens. Voorwaarde is dat je de stad binnenrijdt vanuit de stadsring (Sint Lievenspoort). Alle andere parkeergarages in de buurt van onze schouwburg zijn gelegen in de LEZ-zone.

 

BELANGRIJK: Personenwagens met een buitenlands nummerplaat, moeten zich elke keer registeren als ze de LEZ binnenrijden. Registratie kan via: https://lez.stad.gent/nl/flows/controleertoegang

 

 

© 2021 Minardschouwburg