Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 7 november 2024
20u00

Nieuwe Zaal
Prijs: Gratis (inschrijven verplicht)
Tickets

LISETTE MA NEZA

Ode aan de ontheemde vrouw

Op 7 november vertonen we de kortfilm ‘Branden’ van Lisette Ma Neza. Een collectief gedicht over het branden van thuislanden, over het vuur en de rook van gewapende conflicten. Een gesprek met vijf vrouwen over vertrekken en (nooit meer echt) aankomen. Een ode aan de ontheemde vrouw.

Verder nodigt Lisette Ma Neza vier gasten uit die licht geven met taal: dichteres Babs Gons, actrice Marah Haj, zangeres Meral Polat en creatief ondernemer Ama van Dantzig als host voor de avond. Ze krijgen allen de opdracht om zich te laten inspireren op haar film / collectief gedicht ‘Branden’, die vertoond zal worden voor ze met elkaar in gesprek zullen treden.

Vanuit de film gaan de creatievelingen met elkaar in gesprek over de talen waarin ze leven en die ze onderzoeken. De talen waarmee ze stiltes doorbreken, de talen waarin ze letteren, die ze bezingen, benoemen en bekritiseren. Het gaat ook over hoe ze dat individueel op hun eigen manieren doen. Tijdens het gesprek brengen ze artistieke bijdragen: gedichten, liederen en monologen. Op deze manier zal er op de avond een tweede deel van de film ontstaan: ‘Branden’, on stage.

Organisatie: Minard
Evenement Categorieën: