Publieksingang

Romain Deconinckplein
(GPS Walpoortstraat 15)
9000 Gent

Schrijf in voor nieuwsbrief of
volg ons op facebook.

Minard en het Mobiliteitsplan: voetgangerszone

Op maandag 3 april 2017 voerde De Stad Gent het nieuwe mobiliteitsplan in: hier nog eens op een rijtje waarom dit plan er komt. Het gaat niet enkel over een gewijzigde circulatie voor wagenverkeer, maar ook over een grote uitbreiding van de voetgangerszone.

De Minardschouwburg ligt in een voetgangerszone (Autovrij Gebied 3). Ook voor de Minard verandert dus één en ander, maar bijna uitsluitend voor wie met de wagen komt. Geen nood echter: we blijven perfect bereikbaar voor alle weggebruikers. Via de site van de stad Gent kan je duidelijke plannen raadplegen.

Vergunning aanvragen om te leveren

Hoe bereik je de Minardschouwburg?

Het makkelijkst is het gebruik van fiets of openbaar vervoer. Je kan natuurlijk ook eens te voet komen.

De Lijn
Op enkele honderden meters van de Minard zijn er twee belangrijke bus/tram knooppunten à Gent Zuid en Kouter. Raadpleeg www.delijn.be

Fietsparkings
Diverse fietsenstallingen in de onmiddellijke buurt. Gratis overdekte faciliteiten in Fietsparking Vooruit (150m) en vanaf eind 2016 Fietsparking De Krook (50m)

Met de wagen
Neem de stadsring R40
– tot aan de Sint Lievenspoort (eveneens afrit snelwegen E17 en E40 – richting Gent Centrum) . Vervolgens de Frère Orbanlaan tot parking Gent Zuid (250m)
– tot voorbij de Heuvelpoort de tweede straat rechts – de Kunstlaan; vervolgens tot parking Sint Pietersplein (500m)
– tot aan de Kortrijksepoortstraat. Vervolgens Nederkouter tot parking Savaanstraat (200m) of verder door tot parking Kouter (250m)

Taxi’s
Zijn handig in de late uurtjes, of bij letsels die je mobiliteit beperken.

Leveranciers, aannemers, vrachtverkeer,…
De Minardschouwburg ligt sinds april 2017 in een voetgangerszone, en is enkel met een vergunning bereikbaar. Neem ook gerust contact op met mobiliteit@minard.be of met 09 265 88 30. De voetgangerszone waarin de Minard ligt, kan enkel binnen gereden worden via het kruispunt Kouter / Brabantdam / Korte Dagsteeg. Buiten rijden kan enkel via de Sint Pietersnieuwstraat, dus richting Vooruit.

Toegang rolstoelgebruikers
De Minardschouwburg – zowel de Oude als de Nieuwe zaal – is makkelijk bereikbaar voor gebruikers van een rolstoel. Gelieve bij de aankoop van een ticket te vermelden dat je rolstoelgebruiker bent. Dan wordt er alvast een aparte plaats voor jou en je eventuele begeleider gereserveerd. Bij aankomst aan de schouwburg, kan je via een zachte helling makkelijk de ticketbalie bereiken. Meld je daar aan, en er wordt gezocht voor begeleiding door ons zaalpersoneel.

Alle informatie omtrent fietsenstallingen, tram- en busverbindingen, parkeergarages, taxi’s, voetgangersgebied, Gents mobiliteitsplan,… vind je op www.mobiliteit.stad.gent

Lage Emissie Zone (LEZ)

Sinds april 2017 ligt de Minardschouwburg in een autovrije zone. Bezoekers, artiesten en leveranciers hebben daar ondertussen heel goed leren mee omgaan. Mocht je er nog meer willen over weten, klik hier.

Sinds 1 januari 2020 is de ‘Lage Emissie Zone’ (LEZ) ingevoerd als nieuwe belangrijke mobiliteitsfactor voor het gebied binnen de stadsring. De Minardschouwburg ligt binnen die stadsring, een zone die je dus niet meer binnen mag met een ‘hogere emissie’-wagen. Wil je weten hoe dat zit met jouw voertuig, dan kan je dat checken via www.lez2020.gent.

BELANGRIJK: de parkeergarage Gent Zuid blijft bereikbaar voor ‘hogere emissie’-wagens. Voorwaarde is dat je de stad binnenrijdt vanuit de stadsring (Sint Lievenspoort). Alle andere parkeergarages in de buurt van onze schouwburg zijn gelegen in de LEZ-zone.

BELANGRIJK: Personenwagens met een buitenlands nummerplaat, moeten zich elke keer registeren als ze de LEZ binnenrijden. Registratie kan via: https://lez.stad.gent/nl/flows/controleertoegang.