Laden Evenementen

Speellijst

di 07.02 om 20u00
Prijs: 18 euro (red. 16 euro)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Frank Adam en Pol Vanfleteren

¡Ambras! Cervantes dolend door Vlaanderen

Tijd van Inquisitie, ondergrondse folterkunst en onthoofding voor groot publiek. Na de diefstal van zijn varkens gijzelt een goedlachse boer (Kurt Defrancq) een Spanjaard met een droevig gezicht (Hans Peter Janssens).

In ¡Ambras! van schrijver Frank Adam en componist Pol Vanfleteren doolt de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes door Vlaanderen, op zoek naar zijn verdwenen broer Rodrigo.  Een Vlaamse Dulcinea (Valérie Vervoort) zorgt voor liefde en troost.

Literaire hypothesen, historische feiten en hedendaagse parallellen versmelten tot explosief muziektheater, in een regie van Frank Adam en videoscenografie van Fabien Delathauwer.  

Een creatie in het kader van de herdenking van de 400ste verjaardag van Cervantes’ overlijden.  Na de vondst van Cervantes’ stoffelijke resten in een Madrileens klooster duikt het silhouet van de Don Quichot-schrijver op… in een Vlaamse kerker.

Taal van Frank Adam ‘is om van te snoepen. Het is klei, modder, graniet, eik, vuur, wind, bliksem en donder… Het is eten en drinken. Het is Vlaams en van de wereld. Dialect met een expressiviteit die op zich al muzikaal is, zonder dat er één noot bij gecomponeerd is. Alle goede ingrediënten voor beklijvend muziektheater.’  (Wim Dewulf)

Muziek van Pol Vanfleteren is vertelling, tragedie, komedie.  Het is kracht, chaos, schreeuw.  Het is lyriek, vervoering, troost.  Het is stilte, elementair deeltje, universum op zich.  Muziek van Pol Vanfleteren is verklankte ziel. 

Inleiding door Frank Adam :

Schrijver Frank Adam neemt u graag even mee in het verhaal van “Ambras” vanaf 19u15 in de Spiegelfoyer op de eerste verdieping

Tekst, concept, regie : Frank Adam
Compositie, muzikale leiding : Pol Vanfleteren
Cast : Hans Peter Janssens, Kurt Defrancq, Valérie Vervoort
Scenografie, video : Fabien Delathauwer
Lichtontwerp: TheaTech
Productie, promotie : Click Management, met steun van kunstencentrum De Werf, Concertgebouw Brugge, Walpurgis, CC Sijsele
Subsidiënt : Comité voor initiatief Brugge
Historisch advies : Instituto Cervantes Brussel
Tekstuitgave: Uitgeverij Bebuquin & Click
Historisch advise : Instituto Cervantes Brussel
Organisatie: aa theater
Evenement Categorie: