Laden Evenementen

Speellijst

vr 17.02 om
Prijs: 12 euro VVK / 15 euro ADD
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Ludo Vandeau

au lendemain des belles choses

Na vele muzikale projecten, podia en vele projecten en groepen, stelde Ludo Vandeau vorig jaar in de Minard een eerste solo-album voor met eigen Frans chanson of French pop: ‘Au Gré du Charme’. De Standaard gaf het cd-concert (ook in De Minard 4 sterren):

‘De staande ovatie die Ludo Vandeau ten deel viel, was niet alleen een beloning voor een mooi concert. Het publiek gaf ermee ook zijn steun aan een artiest die uit de tijd lijkt, maar die koppig zijn ding doet. Vandeau is een muzikant uit Gent die bekend werd als de ietwat melancholische bariton bij Ambrozijn, Olla Vogala en soms bij Laïs. Met zijn groep Bodixel zong hij Spaanse liederen, en onlangs bracht hij in eigen beheer zijn eerste Franstalige soloalbum Au gré du charme uit. Het weze duidelijk dat de man niet de makkelijkste weg kiest om een publiek te vinden.
In een goedgevulde Minard zong Vandeau, met vijf fijne muzikanten, vooral Franse liederen over zijn afkomst, zijn familie, de liefde, de Noordzee en de mensen die hij rond zich ziet. In verstilde momenten als ‘Rome’, ‘Femme’ en ‘Grand-mère’ klonk zijn melancholische bariton op zijn best. Vandeau bloeit open wanneer hij ruimte heeft en zijn verhalen kan vertellen. Dan laat hij die gitaar die als een pantser voor hem hangt, los en tekent hij zijn emoties met zijn handen in de lucht. Zo is hij echt een lid van de club met Jacques Brel, Georges Brassens en Georges Moustaki: tekstzangers die hij vereert. Maar hij is ook een kind van de folkrock van de jaren 70 en 80, en sommige chansons leenden zuurstof bij pop en Amerikaanse countryrock.’

Veel binnen- en buitenlandse optredens gaven aanleiding tot nieuwe liederen. In de zomer reeds werd begonnen met nieuwe opnames voor een nieuwe cd.
Italië is zijn bakermat om de nieuwe cd voor te stellen. Dat deden ze ook vorige zomer. En nu wordt dit gevierd in Gent. Samen met de getrouwe muzikanten, de compagnons de route sinds meer dan 10 jaar: Lode Vercampt (cello), Stijn Bettens (bandoneon, accordeon, accordina en zang), Siegfried Van Schuylenbergh (dobro, resonatorgitaar, 12stringh, mandoline), Herlinde Ghekiere (zang), Wim Ramon (contrabas, elektrische bas) en Ronald Dhaenen (percussie, drums). En met gastmuzikanten Ad Cominotto en het strijkensemble Siewald De Graeve.

Een avond om U tegen te zeggen. Wees welkom!

 

 

Organisatie: Ludo Vandeau
Evenement Categorie: