Laden Evenementen

Speellijst

Maandag 27 maart 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 18 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BART VAN LOO

De Bourgondiërs

DE BOURGONDIËRS. ONS SPANNENDE OERVERHAAL

Zijn boek “De Bourgondiërs” was een ongeziene voltreffer: meer dan 85.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om deze zegetocht af te sluiten, vertelt Bart Van Loo het oerverhaal van de Lage Landen een allerlaatste keer.
Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.
Denk aan veldslagen en duels à la Games of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Een theatercollege om handen en vingers bij af te likken.

 

PERS
‘Uiterst onderhoudende en begeesterende vertelling” (Jan De Smet)

“Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, 1,5 uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” (Simon Demeulemeester, Knack)

“Van Loo strooit met etymologische weetjes, en verbindt historische materie moeiteloos met Silicon Valley, Robocop en Mart Smeets. Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord. ” (NRC)

“Een gedreven verteller die ’s avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds.” (Bert Kruismans)

BIO
Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam
dubbeltalent: schrijver én verteller. Als podiumartiest brak hij door met “Chanson. Ure belle histoire”.

Foto credit: Stephan Vanfleteren
Organisatie: BART VAN LOO – AT THE CROSSROADS NV
Evenement Categorie: