Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 9 april 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 18 / € 16 (red) / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BEEN

De bittere tranen van Petra von Kant

De succesvolle modeontwerpster Petra von Kant is pas gescheiden van haar man Frank wanneer ze via haar vriendin Sidonie de jonge Karin leert kennen. Ze raakt meteen in de ban van deze nieuwe, intrigerende verschijning en zet haar zinnen op een leven samen.

In dit internationaal gelauwerde toneelstuk van het Duitse enfant terrible Rainer Werner Fassbinder zien we zes vrouwen in een hedendaags appartement. Ze leggen er elkaar het vuur aan de schenen en blussen zichzelf met gin-tonics en bittere tranen. Het heeft iets weg van een soap. Maar onder het lichte melodrama houden zich wezenlijke vragen schuil over liefde en macht, over afhankelijkheid en kwetsbaarheid.

Been is het nieuwe toneelgezelschap van Matthias Van de brul. Samen met Johan Knuts, Leen De Veirman en Charlotte Wellens toerde hij de voorbije seizoenen met Platonov van Tsjechov. Nu smijt deze bijzondere spelersploeg zich op één van de meest iconische melodrama’s van de twintigste eeuw. Vanuit een liefde voor sterk tekstmateriaal zoeken ze verder naar een eigen, intense theatraliteit.

spel Leen De Veirman, Johan Knuts, Matthias Van de brul, Charlotte Wellens

tekst Rainer Werner Fassbinder

muziek Kato Van Ermen

kostuum Zazie Bakos

scenografie en techniek Ron Van Eycke

productie Been

coproductie De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk

met de steun van de Vlaamse Overheid

met dank aan auteursbureau ALMO

foto Lukas Stevens

 

 

Organisatie: Been
Foto credit: Lukas Stevens
Evenement Categorie: