Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 4 februari 2022
20u00
Prijs: € 21 / € 19 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BERNARD DEGAVRE & BAND

Hommage Georges Moustaki + Le Temps de Vivre

Hommage aan de Franse chansonnier en rebel Georges Moustaki door Bernard Degavre & Band

Le Temps de Vivre

Eind 2009 speelde Georges Moustaki zijn laatste live-concert in Barcelona. Op 23 mei 2013 stierf hij op 79-jarige leeftijd. Ruim tien jaar na zijn laatste publieke optreden spelen Bernard Degavre & Band een uniek eerbetoon aan de Franse chansonnier. Met de morele steun van de erfgenamen Moustaki.

Natuurlijk kennen we Moustaki van zijn liederen als Le métèque, Ma solitude, Ma liberté, Le temps de vivre, Bahia, Il est trop tard … De zanger met Griekse roots is een intrigerende vertolker van zijn eigen werk, maar schreef muziek en teksten o.m. ook voor Yves Montand en Edith Piaf.

Moustaki leeft, omdat hij meer is/was dan zijn liederen. Hij was de stem van een generatie. In Frankrijk en tot ver buiten die grenzen. Ook in Vlaanderen waar hij regelmatig concerten speelde. Mei ‘68 is nooit veraf, zijn engagement en zijn drang naar vrijheid én rechtvaardigheid evenmin. Bovenal bleef hij altijd een mysterieuze nostalgicus.

Bernard Degavre is een Brusselse auteur-compositeur-chansonnier. Hij brengt een avondvullend programma met zo’n twintig chansons van Moustaki. Tussen de liedjes door vertelt hij honderduit – in vlot Nederlands met een fijn Frans accent – over Moustaki, zijn leven, zijn levenswijsheid, zijn liedjes, zijn relatie met Piaf, zijn vriendschap met Mikis Theodorakis, zijn stil protest tegen dictator Franco, zijn ontmoeting met Gainsbourg …

De concerten van Bernard Degavre & Band moet je ervaren als een warm bad. Bernard speelt met supermuzikanten die haarfijn de liedjes van Moustaki invullen. De arrangementen zijn hemels mooi en onderstrepen de intensiteit van de liedjes van de meester.

Le Temps de Vivre toert (regelmatig) in de Waalse en Franse theaters.

 

Met: Bernard Degavre (zang en gitaar), Barry McNeese (akoestische bass), Patrick De Schuyter (gitaren), Arian De Bièvre (percussie, fluit)

 

Organisatie: Pinguin Productions
Evenement Categorie: