Laden Evenementen

Speellijst

zo 13.11

verschillende uren (zie programma)
Prijs: diverse prijzen (zie programma)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ZONZO Cie

Big Bang Festival 2016

Het BIG BANG festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst voor een jong publiek. BIG BANG begon meer dan twintig jaar geleden als OORSMEER festival in Gent, zwermde uit naar 9 steden in Europa en werd ondertussen bekroond met de prestigieuze EFFE award voor beste festival van Europa. 40.000 kinderen en hun ouders vinden jaarlijks hun weg naar het festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van de muziek- en klankenwereld. In november gaat het BIG BANG festival uit zijn dak in Antwerpen, Brussel en Gent met een avontuurlijke tocht langs onvergetelijke klankinstallaties en muziekvoorstellingen.
Op 13 november strijkt het festival neer in Gent. Bij Minard kan je de intrigerende wereld van componist Luciano Berio en zijn vrouw en muze Cathy Berberian ontdekken in de voorstelling BerBerio of je laten onderdompelen in een Body Percussion bad met Soleo. De Muziekkamers nemen je mee op een spannende tocht door de loges van de Minard, waar je getrakteerd wordt op 3 mini-concertjes.

 

Het programma

13u30 & 16u00: BerBerio – Zonzo Compagnie

14u30 & 17u00: Soleo – Soleo

14u00 & 15u30 & 17u00: Muziekkamers – Zonzo Compagnie

 


 

BerBerio – Zonzo Compagnie
€5,00 / €7,00


Tickets (13u30)

Tickets (16u00)


Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage en Miles Davis uitgepakt en aangepakt, nu is de mythische en eigenzinnige Italiaanse componist Luciano Berio aan de beurt.

berberio-c-dries-segers

© Dries Segers

Vier muzikanten gidsen ons doorheen de muziekgeschiedenis, verleggen ondertussen wat muzikale grenzen, gaan langs bij Berio’s muze en hypergetalenteerde vrouw Cathy Berberian en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is. 

Op de scène zie en hoor je het ensemble Revue Blanche dat nog niet zo lang geleden de Klaraprijs won als jonge belofte van het jaar. Muzikanten van een buitengewoon niveau die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van Luciano Berio om te zetten in een wondere multimediale voorstelling.

LETIZIA RENZINI & REVUE BLANCHE: CONCEPT | LETIZIA RENZINI: REGIE & VIDEO | LUCIANO BERIO, CATHY BERBERIAN & REVUE BLANCHE: MUZIEK | PIETER NYS: TECHNIEK, LICHT & DECOR | GESPEELD DOOR REVUE BLANCHE: LORE BINON SOPRAAN, SOPRANO CAROLINE PEETERS FLUITEN, ANOUK STURTEWAGEN HARP, KRIS HELLEMANS ALTVIOOL

Zonzo Compagnie in coproductie met Revue Blanche Concertgebouw Brugge, Jeugd en Muziek Vlaanderen en KC Rataplan, met de steun van Creatief Europa – Programma van de Europese Commissie.Soleo  – Soleo
€5,00 / €7,00


Tickets (14u30)

Tickets (17u00)

soleo-c-anna-scha%cc%88flein

© Anna Schäflein

In deze dynamische, explosieve performance van drie jonge Franse kunstenaars, vloeien muziek en beweging naadloos in elkaar over. Vibrafoon, zang, keyboards, gitaren en bodypercussion stellen zich in SOLEO ten dienste van waanzin, poëzie, humor en liefde. Een voorstelling waarin drie muzikanten elkaar tegenkomen, op elkaar knallen en de confrontatie aangaan met hun eigen muzikale horizon. Bodypercussion op het hoogste niveau: creatief, modern en extreem entertainend!

SOPHIE BOUCHER: BODYPERCUSSION, BAS, GITAAR, ZANG | JULIEN VASNIER: BODYPERCUSSION, MELODICA, KALIMBA, ZANG | SÉBASTIEN LE GUÉNANFF: BODYPERCUSSION, PIANO, VIBRAFOON, ZANG

Soleo met steun van het Institut français en van het Franse Ministerie voor Cultuur en Communicatie – DGCA Muziekkamers – Zonzo Compagnie
€4,00 / €6,00

Tickets (14u00)

Tickets (15u30)

Tickets (17u00)

De MUZIEKKAMERS zijn intussen een legendarisch onderdeel van het BIG BANG festival! Telkens weer levert deze muzikale ontdekkingstocht langs de verborgen kamers en vergeten hoekjes van de festivallocaties wonderlijke verrassingen op. Achter de deuren, in hun eigen muziekkamer, staan er ook dit jaar 3 bijzondere projecten op je te wachten:

muziekkamers-c-joana-bagulho

© Joanna Bagulho

– Met zijn draaiorgel en een handvol hits van Michael Jackson werd Patrick Mathis uit Frankrijk een heuse Youtube-hit.

– De Portugese klavecimbelspeler Joana Bagulho inspireerde haar getalenteerde dochter om een animatiefilm te maken over een meisje dat zich verveelt, rondwandelt in de stad en Jeroen Bosch-achtige figuren tegenkomt. 

– Een voorproefje van de nieuwe Zonzo-voorstelling 3ACH. Twee violistes nemen je mee in de wereld van de grootmeester himself: Johann Sebastian Bach.

Een project van Zonzo Compagnie in samenwerking met Concertgebouw Brugge, Bozar en Oorkaan. Met de steun van Creatief Europa – Programma van de Europese Commissie.

 

 

 

Organisatie: Zonzo Compagnie vzw
Evenement Categorie: