Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 3 februari 2024
20u00

Oude zaal
Prijs: e 12 vvk / € 14 add / € 10 reductie / € 2.80 Uitpas kansentarief
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BLUE AND BROKE

Inside (voorstelling album)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please come inside – storms are raging – a place to hide – with room for strangers

Inside is de gepaste titel van het nieuwe album dat Blue and Broke graag in onze Minard aan jullie komt voorstellen. Het vijftal zocht de rust van de Ardennen op om deze plaat op te nemen, weg van de hectiek en woelige tijden waar ze in hun persoonlijke leven doorheen moesten, nog nauwelijks bekomen van uitputtende coronajaren. Het werd een geslaagde muzikale raamvertelling, waar de songpersonages naar binnen plooien en ons verwarrend fris lichtvoetig of licht zwaarmoediger meenemen naar simpele vaststellingen, intieme dromen, diepere angsten of bepalende gebeurtenissen uit hun bestaan. En we luisteren en we herkennen…
De band zal met een voor de gelegenheid ferm uitgebreide bezetting op het podium staan, om u een unieke uitvoering van hun nieuwe cd voor te schotelen. Toch blijven boodschap en sfeer van de nieuwe plaatvoorstelling zowel ingetogen als warm.

Please come inside – you don’t need to shiver – please come inside – you don’t need to talk

Inside is het vierde album uit het tweede leven van deze band uit Gent en wijde omstreken. Drijvende kracht is songschrijver en gitarist Pedro De Bruyckere, die samen met zangeres Melissa Anthuenis en organist Danny Verstraete aan de wieg stond van Blue and Broke enkele jaren voor de eeuwwisseling. In dit eerste leven wonnen ze o.a. de laatste Kort Gerockt! op de Gentse Feesten en verzorgden ze het voorprogramma van Marianne Faithfull in onze toenmalige zaal Vooruit. In 2004 stopten ze er mee, stichtten gezinnen en … pikten de draad weer op een kleine tien jaar later, met Augustijn Vermandere en Niels Delvaux als nieuwe ritmesectie. De klik met producer en technieker van deze nieuwe cd Klaas Tomme zat trouwens zo goed dat hij de band komende tijd als vast zesde lid met plezier komt versterken.

Please come inside – there’s music playing – if you want to – you can hum along

Net zoals op hun voorgaande cd’s Kiss me Twice, Edward en Night Shadows komen blazerstrio Frederik Heirman, Marc De Maeseneer en Yves Fernandez de rangen versterken. Ook Nils De Caster, Filip Verneert en Steven De Bruyn zijn van de partij. De eigen muziek van Blue and Broke is niet in één genre te vatten en hangt tussen pop, jazz, blues, country en americana in. Voor het eerst namen ze ook een cover op – in het Frans – én maakten ze zelf ‘Outside’-versies van een aantal nummers, waarbij de ingetogenheid doorbroken werd en een lekkere deuk opliep.

Please come inside and enjoy!

Organisatie: Bluemusic.be
Foto credit: e 10
Evenement Categorie: