Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 4 oktober 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 5
Tickets

UITGEVERIJ HORIZON & BOEKHANDEL WALRY

Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meesterverteller Johan Op de Beeck over

D E   F R A N S E   R E V O L U T I E 2

Met zijn gekende passie en in zijn kenmerkende wervelende stijl vertelt geschiedkundig auteur en Frankrijkkenner Johan Op de Beeck het tweede deel van het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie. Als geen ander brengt Op de Beeck deze periode in de wereldgeschiedenis die nog altijd tot de verbeelding spreekt, tot leven. Van het schrikbewind van Robespierre in 1793 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799. Van het nobele “vrijheid gelijkheid, broederschap” tot de bloeddorstige terreur. Over revolutionairen die de macht grepen en zelf onder de guillotine belandden. Zelden leest een geschiedenis zo fascinerend en meeslepend!

 

P R A K T I S C H E   I N F O

We hopen u te mogen verwelkomen  op dinsdag 4 oktober 2022 om 20u

Een ticket kost € 5 (voorverkoop), te bestellen via https://shop.walry.be/ .

De avond van de boekvoorstelling, aan de kassa, kost een ticket € 7.

O P   H E T   P R O G R A M M A

  • Verwelkoming door Geert Cortebeeck, uitgever van Horizon.
  • Sven Speybrouck gaat in gesprek met Johan Op de Beeck.
  • Karen Speltincx en Jeroen Baert zorgen voor de gepaste muziek.
  • Na afloop signeert Johan Op de Beeck graag uw boek.

 

Ondervindt u moeilijkheden bij het online bestellen van een ticket? Dan helpen we u graag telefonisch (09 222 91 67) of via mail (boekhandel@walry.be).

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel graag een gesigneerd exemplaar, dan kan u ook telefonisch (09 222 91 67) of via mail (boekhandel@walry.be) doorgeven welk boek u wenst te bestellen en voor wie u het graag gesigneerd wil hebben.

 

O V E R   D E   A U T E U R

 

Johan Op de Beeck (1957) is geschiedkundig auteur, meeslepend en gepassioneerd verteller en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018) en vijf bejubelde boeken over het napoleontisch tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), een tweedelige biografie over Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021). In april van dit jaar verscheen deel I van De Franse Revolutie.

 

 

 

Organisatie: Uitgeverij Horizon & Boekhandel Walry
Evenement Categorie: