Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 3 oktober
20u00
Prijs: Uitverkocht
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Villa Voortman - Uitverkocht

Wanneer ik schrijf naar een ander, schrijf ik naar mezelf

VZW VRIENDEN VAN VILLA VOORTMAN • ZIGZAG ART • BOEKHANDEL WALRY

Door de coronacrisis is deze bijzondere boekvoorstelling, die voorzien was op 21 maart 2020, helaas niet kunnen doorgaan. Maar nu zijn we er weer klaar voor. De nieuwe gedichtenbundel wordt feestelijk voorgesteld

Villa Voortman is een huis in de stad waar het begrip ‘ontmoeting’ centraal staat, het richt zich tot mensen met dubbeldiagnoseproblematiek die aansluiting missen bij de hulpverlening. Het is een warme plek met een voedingsbodem voor de meest diverse vormen van creativiteit.

Villa Voortman is een biotoop waar heel bijzondere mensen, heel bijzondere dingen teweegbrengen. Na de succesvolle theatervoorstellingen Utopia en Avanti! komt Villa Voortman nu met een opvallende bundel gedichten: ‘WANNEER IK SCHRIJF NAAR EEN ANDER SCHRIJF IK NAAR MEZELF’.

Het is een uitgave waarin tien dichtende mensen, tien Villa Voortmanners, op een unieke wijze van zich laten horen. Uit een overvloed aan poëtische schriftjes, blaadjes, papiertjes, krabbeltjes, curieuze zinnetjes of gedichten tout court, koos een extern team van auteurs, dramaturgen en andere specialisten, de uiteindelijke selectie. De ontmoeting tussen de tien dichters en tien van onze beste fotografen, leverde tien magnifieke portretten op.

Wanneer ik schrijf naar een ander schrijf ik naar mijzelf is een overdonderende verzameling woorden over het denken en over gedachten, over even stilstaan waar men staat en wie men is, over het verwoorden van wat binnenin bezig is, over de balans tussen weemoed en humor, over het verwoorden wat soms moeilijk zegbaar is.

De avond wordt verzorgd door een gezelschap van een kleurrijke stoet sprekende, zingende en musicerende artiesten van divers allooi. Wie Villa Voortman een beetje kent, weet dat er iets te gebeuren staat.

 

De toegang is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan uitsluitend via Minard. Ook indien u reeds tickets had voor de geannuleerd voorstelling op 21 maart 2020 vragen wij u OPNIEUW te reserveren aangezien onze capaciteit wegens de Coronamaatregelen werd gereduceerd. Dus snel reserveren is de boodschap, waarvoor dank.

 

Het boek wordt de avond van de voorstelling te koop aangeboden. Nadien is het ook te koop bij boekhandel Walry.

 

We hopen heel erg dat u erbij kunt zijn!

 

 

Organisatie: Villa Voortman