Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 25 november 2021
20u30
Prijs: € 15 (vvk) / € 18 (add)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BOLLYLICIOUS (Indialogue Festival)

Bombay Express

Bombay Express neemt je mee op een wervelende trip doorheen India van het majestueuse Rajasthan tot in funky Mumbai. De vier energieke dansers blijven je verrassen met de waaier aan dansstijlen die de revue passeert: ze brengen niet enkel een heel aantal soorten Indische dansen, maar lieten zich ook inspirerend door andere dansstijlen zoals salsa en hedendaagse dans. Tijdens deze één uur durende show blijf je verbaasd door de elegante schoonheid, speelse humor en traditionele verhaallijnen die de dansers van Bollylicious presenteren.

 

“Bollylicious is een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou die voorstellingen moeten programmeren!” – Alain Platel

 

“De Indiase dansers uit deze (Bollywood) traditie vertellen altijd een verhaal, maar dan vrijwel uitsluitend via gebaren en gezichtsexpressies. De vier Vlamingen in Bollylicious beheersen dat model tot in hun tenen en vingertoppen. (…) Bollylicious is een les in Oosterse subtiliteit en formaliteit. Gebracht door vier Europeanen. Ongelooflijk, welbeschouwd, dat deze vier dat voor elkaar hebben gekregen.” (4-sterren: uit Theaterkrant, 06/08/2016)

 

 

Concept: Bollylicious
Choreografie en dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Julie Thomas
Licht: Erik Cantryn, Laura Neyskens
Bewerking muziek: Tom Decuyper
Kostuumontwerp: Bollylicious
Kostuums: Christine Regniers, Greta Lemaitre

Productie: Maghenta
Logistieke ondersteuning: De Centrale
Met dank aan: Sharon Neirynck, Christine Regniers, Greta Lemaitre
Met de steun van: Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen

Deze productie vindt plaats in het kader van Indialogue, een Indisch geïnspireerd festival, van 23 t.e.m. 26 november in Gent en 25 t.e.m. 27 november in Leuven. Indialogue is een samenwerking tussen Maghenta, platform voor Indiaas geïnspireerde kunsten en India House Leuven. Dit festival wordt ondersteund door de Indische ambassade en komt mede tot stand met de steun van: Stad Gent, UGent, Kask Cinema, Voka, BICC&I, Bank of Baroda, Zuci Systems.

Teaser: https://www.maghenta.be/nl/in-dialogue-festivals/bombay-express

 

Organisatie: Maghenta vzw