Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 1 maart 2022
20u00
Prijs: € 15 (vvk) / € 18 (add)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

CAMILLE CAMILLE

 

De Belgische singer-songwriter Camille Camille was in 2019 finalist van De Nieuwe Lichting. Volgens jurylid Jan Paternoster kan ze “qua stem en stijl zo toegevoegd worden aan een rijtje straffe vrouwelijke folkmuzikanten als Karen Dalton en Elizabeth Cotten”.  Zelf omschrijft ze haar muziek als melancholische folk, geïnspireerd door de natuur, dromen, zelfreflectie en menselijke relaties.

Haar moeder leerde haar gitaarspelen. Op 18-jarige leeftijd trok ze vervolgens naar de Zuidkust van Engeland om er op straat te spelen. Zo ontwikkelde ze haar eigen stem én ondervond ze hoe belangrijk het is om een eerlijk en direct contact met haar publiek te maken.

Ondertussen heeft ze met Golden, White Sky Waltz, Atlas en Be Kind al een reeks straffe singles op haar naam staan. In Minard stelt Camille Camille haar debuutalbum voor, Could You Lend Me Your Eyes. Damusic noemde het “met voorsprong een van de betere debuutplaten van het jaar. (…) Benieuwd wat de fans zullen vinden van het Belgische antwoord op Nick Drake en Bedouine.”  Wij ook!

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: