Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 22 februari 2022
20u00
Prijs: € 18 / Uitpas
Tickets

DE KOLONIE MT

Vlammende Vrouwen

Een wilde wals met het leven

 

De bloedmooie actrice, terwijl ze de Oscar in beide trillende handen houdt: 

“Dank u! Dank u wel!

Dank aan mijn ouders, mijn familie, mijn manager, aan…”

   (in de verte huilt een baby)

“euh..dank aan euh…

 (de baby huilt harder)

“…ik euh…sorry, ik moet even…”

(De actrice rent het podium af).

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in Vlammende Vrouwen genadeloos in de spiegel. Naar de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die ze willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven. Naar hoe ze zich verhouden tot mannelijke energie. Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares,… 

Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en… ze haatten elkaar.

Pers en producers smulden van de rivaliteit en de wederzijdse verwijten. In de cult horrorfilm ‘Whatever happened to Baby Jane’ (1962) zijn de twee diva’s op hun retour, maar nog spat het venijn van elke scène. Maar eigenlijk waren Joan en Bette verbitterd en vervreemd van hun familie. Gaven ze alles op voor dat prachtig palmares en voor die glorie die verging?  Na al die oogverblindende filmrollen rest hen de vraag:
wie zijn ze zelf?

Vlammende vrouwen is een mix van humor en horror, glitter en glamour, trots en tristesse. Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout zeilen muzikaal op de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ‘50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

Na “Twee meisjes en een schurk”, “Verkapt en onversneden”, beide onder de vleugels van Ensemble Leporello, en “Vuil vel” en “Volle maan” onder HetGevolg, wordt dit de vijfde samenwerking van Stubbe & Laureys, dit keer onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie.

De keuze van Mieke Laureys om deze voorstelling te maken onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie is niet ‘per ongeluk’. Bij De Kolonie werkte ze al mee aan script en coaching voor Manneke Tap en voor Muziek Mekaniek. Vanaf januari 2023 wordt Mieke Laureys artistiek leidster bij Muziektheater De Kolonie, wanneer Bo Spaenc de fakkel aan haar doorgeeft.

 

Tekst en spel: Annelore Stubbe en Mieke Laureys

Livemuziek en compositie: Benjamin Boutreur en Kasper Schellingerhout

Coaching: Stijn Van Opstal

Kostuums: Koen Onghena

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter.

Organisatie: De Kolonie MT