Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 8 oktober 2022
20u00

Oude zaal
Tickets
  • Dit event is voorbij.

DE VOLKSJURY (Try-Out) uitverkocht

De zaak Jeanette DePalma

hoi@aarongodderis.com

 

Op een warme maandagnamiddag in 1972 neemt de 16-jarige Jeannette DePalma in New Jersey de trein naar een vriendin. Het is de laatste keer dat iemand haar ooit levend ziet, want Jeannette komt nooit aan op haar bestemming. Zes weken later doet een nietsvermoedende vrouw een schokkende ontdekking als ze haar tuin in wandelt: haar hond is er aan het spelen met een arm. Onderzoek wijst al snel uit dat het om de arm van Jeannette gaat, en de rest van haar lichaam wordt niet veel later teruggevonden. De geruchtenmolen draait vanaf dat moment op volle toeren, maar de dood van de Amerikaanse tiener blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

 

Laura & Silke van de immens populaire true crime podcast ‘de volksjury’ speculeren op gepassioneerde wijze over deze onopgeloste zaak. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal en kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond gelukkig verbroken door een joke, wat gegiechel en het bruisen van cava.

 

 

Bio:

De opzet van ‘de volksjury’ is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Áltijd met een fles cava.

 

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd aan de VUB, waar ze radio- en televisiejournalistiek studeerden. Eind 2017 lanceerden ze met ‘de volksjury’ de eerste true crime podcast in Vlaanderen. Intussen heeft de volksjury meer dan 375.000 luisteraars per maand en groeiden ze uit tot één van de populairste podcasts in Vlaanderen. Crimineel goeie cijfers! De dames blijven hun true crime territorium uitbreiden. In 2021 verscheen hun eerste boek ‘de volksjury’, meteen een bestseller. Een tweede boek staat gepland in het najaar van 2022. In 2023 brengen Laura & Silke hun succespodcast naar de theaterzalen.

 

 

Quote:

Twee vriendinnen die al lachend true crime bespreken in het bijzijn van een fles cava. Het recept van de podcast De volksjury is simpel, maar bekoort steeds meer luisteraars.

— De Morgen

 

“De olijkste moordbrigade van de Lage Landen.”

— Belang Van Limburg

 

“Mochten detectives Jansen en Janssen een podcast maken, hij zou verdacht hard als ‘de volksjury’ klinken.”

— Metro

  

Website:

https://www.devolksjury.be/

 

Social media:

Facebook — https://www.facebook.com/devolksjury

Instagram — https://www.instagram.com/devolksjury/

Twitter — https://twitter.com/devolksjury

TikTok — https://www.tiktok.com/@devolksjury?lang=en

 

Organisatie: Working Class Heroes
Foto credit:
Evenement Categorie: