Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 14 september
om 19u00
Prijs: € 18 (basis) / €16 (65+) / €14 (-26) / €10 (-18) /UITPAS
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Charli Chung / Frascati Producties

Don Caravaggio

Don Caravaggio is de meest gevierde kunstenaar van zijn tijd. Hij is dapper, radicaal en handelt vrij naar zijn eigen verlangens. De gevoelens van anderen zijn voor de grensoverschrijdende en geestverruimende Don Caravaggio slechts beperkend. Zijn vrije seksuele moraal maakt talloze slachtoffers. Langzaamaan leidt ook zijn compromisloze kunstenaarshart tot totale zelfdestructie.

Don Caravaggio is een stuk over de ontembare levensdrift van een kunstenaar en de duistere onderkant van de menselijke ziel. Een ode aan de ware vrijdenker, een tirade tegen tradities en nostalgie, een oproep tot verandering, volhouden en blijven schreeuwen. Leidt kunst tot verheffing of zelfs verlossing? Of leidt al dat verlangen slechts naar een zekere ondergang?

Charli Chung maakt Don Caravaggio op basis van zijn fascinatie voor twee belangrijke vrijdenkers uit de geschiedenis: met Molières zedeloze Don Juan en de Italiaanse barokschilder Caravaggio duikt hij in de moraal, decors en kostuums van de 17e eeuw. Want misschien is de werkelijk vrije vorm, nog even zeldzaam als toen.

Regie: Charli Chung
Performance: Marius Mensink, Judith van den Berg, Thomas van Luin, Teun Donders
Script: Bart van den Donker
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Scenografie & kostuum: Kevin Pieterse
Licht: Adriaan de Geus
Productie: Frascati Producties
Publiciteitsbeeld: Daantje Bons
Met dank aan Hannah van Wieringen
Organisatie: Het TheaterFestival
Foto credit: Bas de Brouwer & Daantje Bons
Evenement Categorie: