Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 19 oktober 2023
20u00 - UITVERKOCHT

Vrijdag 20 oktober 2023
20u00 - UITVERKOCHT

Zaterdag 21 oktober 2023
15u00 & 20u00 - UITVERKOCHT

Zondag 22 oktober 2023
15u00 - UITVERKOCHT

Extra voorstelling 22 oktober 2023
19u

Oude zaal

LET OP:
Parterre stoelen worden ongenummerd verkocht, bij reservatie zie je geen zaalplan.
Enkel de balkons worden genummerd verkocht.
Prijs: € 25 / Uitpas Kansentarief
Tickets
  • Dit event is voorbij.

LUK DE BRUYKER

Dood in Venetië: een totaalspektakel van Luk De Bruyker naar de novelle van Thomas Mann

 

 

“Dood in Venetië”

van Thomas Mann

een totaalspektakel van Luk De Bruyker

een productie TAPTOE’s erf

 

Naar aanleiding van “Luk zeventig” monteert hij de novelle “Dood in Venetië” van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Een lang gekoesterde droom! De benedenzaal wordt omgebouwd tot het strand van het Lido en de toneelscène wordt het mondaine legendarische ‘Hotel des Bains’. Een filmische montering met commedia dell’arte, schimmenspel, Venetiaanse maskers…

Koen Crucke
kruipt in de huid  van de ‘getormenteerde’ schrijver Gustav Von Aschenbach en Indi De Mol is de jonge raadselachtige  Tadzio.


De schrijver Gustav, hoopt in het Hotel des Bains rust en inspiratie te vinden. Maar de aanwezigheid van de jonge Tadzio, die er samen met zijn familie verblijft, brengt hem compleet in de war.
Een verhaal over schoonheid en verval, over liefde en verliefd worden.
De thematiek actueler is dan ooit en het gebeuren speelt zich af in een Venetië dat ons  terugvoert naar de periode van de cholera die de stad rond de eeuwwisseling van 1900 teisterde en dus erg vergelijkbaar is met onze coronatijd.

Luk De Bruyker bewerkte de novelle maar liet zich tevens inspireren door het libretto van de opera van Benjamin Britten en de verfilming van Visconti.

 

Een uitgebreide speelploeg (28 man) staat garant, samen met een beeldrijke vormgeving, voor een mooie avond ‘totaaltheater’.

Met: Koen Crucke, Indi De Mol, Ann De Prest, Ali Can Unal, Steve De Schepper, Thibaud Deren, Patricia Van Beveren…de ‘bende’ van het Spelleke van Drei Kluite (als Commedia dell’arte groep) en een uitgebreide figuratie.

 

De benedenzaal (het strand van het Lido) is ‘ongenummerde zit’ tussen het gebeuren, dicht op de huid van de spelers.

 

Deze productie kwam tot stand met steun van de stad Gent in samenwerking met ‘Compagnie Dramatique Le Noeud’ en  het Sint- Bavohumanoria.

 

 

 

Organisatie: TAPTOE’s erf
Evenement Categorie: