Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 23 maart 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 10 / € 8 (red) / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Paard van Troje & de Bezige Bij

EEN AVOND MET PETER VERHELST

 

 

 

Een avond met Peter Verhelst
Paard van Troje & De Bezige Bij

De gelauwerde auteur Peter Verhelst stelt in Minard zijn nieuwe novelle Lichamen voor. Recent ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn oeuvre én werd ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag zijn doorbraakroman Tongkat (1999) heruitgegeven.

Verhelst gaat in gesprek met journalist Sarah Vankersschaever. Auteur Charlotte Van den Broeck komt meevieren en Mattias De Craene (Nordmann) brengt live muziek.

Over Lichamen:
Een man bevindt zich in een appartementencomplex dat langzaam door de natuur wordt overwoekerd. Daar ontmoet hij koolmezen, een ekster, kinderen en een beer. Herinneringen die steeds andere vormen aannemen. En lichamen, veel lichamen.

Lichamen is een hartstochtelijke liefdesverklaring aan beelden die beter nog dan herinneringen samenvallen met wat er in onze levens echt gebeurd is. Verhelst laat elke lezer zo de ruimte om een eigen samenhang te vinden, een individuele ontroering. Met Lichamen verrast hij opnieuw met een zintuiglijke novelle over het verlangen dat ons voortdrijft naar het licht.

Peter Verhelst (1962) is een veelvuldig gelauwerd dichter, romancier en regisseur. Voor zijn proza ontving hij onder meer de Gouden Uil, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Confituur Boekhandelsprijs en de F. Bordewijk-prijs. Zijn gehele oeuvre werd bekroond met de Sybren Polet-prijs en de Constantijn Huygens-prijs.

 

 

Organisatie: Paard van Troje & de Bezige Bij
Foto credit: Stephan Vanfleteren
Evenement Categorie: