Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 29 & woensdag 30 mei
20u00
Prijs: € 14 / € 12 ( red)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Nunc

Elk alleen

Na de Borgia-trilogie komt Nunc terug met een verhaal waarin ELK ALLEEN staat.
In een wereld van fake news en alternative truth zien we parallellen met de Franse Revolutie.
Daarom deze voorstelling over toen en nu waarin ELK ALLEEN is.
Een emotionele ontdekkingstocht langs de slaapkamer van Marie-Antoinette, de dromen van een verdwaalde koning,
de idealen van een revolutie, de guillotine van Robespierre en de eenzaamheid van de laatste Franse prins.

elk-alleen-flyer-recto3Voor ‘Elk Alleen’ duikt auteur Benjamin Van Tourhout in de archieven van de Franse Revolutie om een voorstelling te maken die op zoek gaat naar de gelijkenissen tussen toen en nu. Want net als toen komen mensen op straat, zijn er terreuraanslagen en schreeuwen populisten om onze aandacht.

NUNC zoekt een antwoord door de helden van de Franse Revolutie te laten herleven. Figuren als Marie-Antoinette, Lodewijk XVI en Robespierre zullen elk vanuit hun eigen standpunt hun gelijk vol vuur verdedigen en op zoek gaan naar medestanders. Ze zullen geen middel schuwen om het publiek te overtuigen: van fake news tot alternative facts, van populisme tot emotionele bekentenissen. Het publiek zal de personages ontmoeten op onverwachte plekken in het theater en ze zo van dichtbij leren kennen. Het ontroerende verhaal van de kleine prins Louis, het pijnlijke einde van Marie-Antoinette, de aangekondigde dood van Robespierre …

1789 lijkt verdacht veel op 2018 waarin de luidste schreeuwers vechten tegen de stille dromers, waar kinderen hun weg zoeken in het kluwen van meningen en waar ouders op zoek gaan naar een betere wereld. Maar wie zit er achter die volkshelden? Wie heeft het gelijk aan zijn kant? Wie spreekt de waarheid en ligt die in het midden? Wie gelooft die mensen nog? In een voorstelling over waar en onwaar nemen recht en vrede het tegen elkaar op om iedereen en vooral zichzelf te overtuigen van hun waarheid.

Organisatie: toneelgroep Nunc
Evenement Categorie: