Laden Evenementen

Speellijst

di 06.06 om 20u
wo 07.06 om 20u
Prijs: 6 euro
  • Dit event is voorbij.

Celestial Mekaniks

EZELSBRUG

Sophie Cocheteux-Depraeter, regisseur, actrice en zangeres afgestudeerd aan het Institut National Supérieur des Arts du Spectacle (INSAS) in Brussel is afkomstig uit Frankrijk en kwam drie jaar geleden in Vlaanderen wonen. Als lid en mede-oprichtster van vzw Celestial Mekaniks kreeg zij het idee om een theaterproject te realiseren met amateurtoneelspelers, anderstalige migranten die net als zijzelf proberen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Met een team van professionele kunstenaars begeleidde zij een tiental cursisten “Nederlands Tweede Taal” van CVO GENT acht maanden lang met toneeloefeningen, choreografie, taaltraining en muzikale vorming. Zij werd hierbij van het begin tot het einde geholpen door Barbara Van Praet, dramaturg en lerares talen.

Het resultaat is “Ezelsbrug”: een optimistisch, kleurrijk toneelstuk waarin het  geheugen en de persoonlijke herinneringen van de deelnemers de toeschouwer meenemen naar verre, fabelachtige oorden. Volksverhalen, sprookjes en legendes uit verschillende continenten worden door hen geïnterpreteerd, gespeeld, gezongen en verteld in de taal van hun nieuwe thuis: het Nederlands.

Tijdens een metaforische reis keren we terug naar de essentie van de vertelling, naar zuivere woorden die een vervormd spiegelbeeld zijn van een herinnering. Welke rol speelt mondelinge overlevering in een getechnologiseerde maatschappij waar het samenleven van mensen uit verschillende culturen wordt belemmerd door wederzijds onbegrip? Hoe kunnen migranten omgaan met een nieuwe taal die het collectief geheugen weerspiegelt van een volk dat ze niet kennen? “Ezelsbrug” is een “invitation au voyage die mensen met elkaar laat communiceren over grootse humane thema’s en cultuuroverstijgende kleinmenselijkheden.

Online tickets:

Tickets Dag 1 (di 06.06) Tickets Dag 2 (wo 07.06)

Telefonisch tickets:
09 225 01 01

 

Regie:                          Sophie Cocheteux-Depraeter

Dramaturgie:            Barbara Van Praet

Scenografie:              Tom Opdenakker

Choreografie:            Davy Desloovere

Licht:                           Alexander Coppenolle

Muziek en geluid:    Robert Leiner en Jean-Pierre B-Rees

Grafisch ontwerp:    Alex Andreev
Organisatie: Vzw Celestial Mekaniks
Evenement Categorie: