Laden Evenementen

Speellijst

vrijdag 5 oktober

20u
Prijs: 24 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Le Banquet

Filosofie en muziek: dialoog of battle?

Gent Festival van Vlaanderen zweert bij klassiek pur sang maar experimenteert ook met creatieve formats. En dat bewijst Le Banquet, een vernieuwend filosofie- en muziekconcept!

FVV Le Banquet Mériam Korichi“Muziek geeft vleugels aan de geest.” Wat de Griekse filosoof Plato al wist in de 4e eeuw voor Christus, voelen we vandaag nog steeds: muziek en filosofie hebben elkaar heel wat te vertellen! De Franse filosofe en regisseur Mériam Korichi brengt sinds 2010 de filosofie dichter bij het publiek met haar wereldwijde succesformule The Night of Philosophy.

Met Le Banquet vertaalt ze Plato’s hoofdwerk Het Symposium in woord en daad: naar oud-Grieks model nodigt Korichi acht gerenommeerde filosofen uit om te debatteren over het belang van wat misschien wel de twee krachtigste menselijke eigenheden zijn: de muziek en de liefde. Wat blijft er 50 jaar na mei ‘68, en 2500 jaar na Plato, nog over van onze collectieve lofzang op Eros?

Vijf muzikanten van het Belgische kamermuziekensemble Het Collectief dagen de denkers uit in een battle van muziek en wijsheidom misschien wel voor eens en voor altijd uit te maken wie het laatste woord heeft: het gevoel of het verstand…

Organisatie: Gent Festival van Vlaanderen
Evenement Categorie: