Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 12 oktober
11u00 - 22u00
Prijs: € 25 / € 18 / € 12
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Het Betere Boek: Grand Tour langs de Middellandse Zee

Literair curator Sigrid Bousset laat je dit jaar een grand tour langs de Middellandse Zee maken tijdens Het Betere Boek, hét literair festival van het Willemsfonds. Ze nodigt prominente gasten uit als Ilja Leonard Pfeiffer, Stefan Brijs, Rachida Lamrabet, de Syrisch-Palestijnse Ghayath Almadhoun en de Turkse Burhan Sönmez. Het Betere Boek vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2019 in De Minard en De Krook te Gent.

Is er nog een ons?
Het Middellandse Zeegebied staat in de geschiedenisboeken bekend als Mare Nostrum. Maar is er ook vandaag nog sprake van een ‘ons’? Of tast het wij-zij-denken dit gevoel aan? Door middel van een Grand Tour langs de Middellandse Zee zoeken literair curator Sigrid Bousset en het Willemsfonds samen met prominente gasten uit binnen- en buitenland naar een antwoord op deze vraag.

Bekende persoonlijkheden en beloftevol talent zakken af naar Het Betere Boek. Onder meer Fatena Al Ghorra, Ghayath Almadhoun, Stefan Brijs, Michael De Cock, Gerda Dendooven, Emad Fouad, Brigitte Herremans, Rachida Lamrabet, Patrick Lateur, Fik Meijer, Ilja Leonard Pfeiffer, Thomas Siffer, Burhan Sönmez en Vincent Van Meenen tekenen present. Kortom, naast Nederlands, zal tijdens Het Betere Boek ook het Arabisch, Turks, Frans en wie weet Latijn en Grieks weerklinken. Het volledige programma maken we half augustus bekend.

De Bronzen Uil
Zoals elk jaar wordt Het Betere Boek afgesloten met Willemsfonds’ debuutprijs De Bronzen Uil. De genomineerden maken we in september bekend. De jury bestaat uit juryvoorzitter Jos Geysels en juryleden Sylvain Peeters, Sofie Vandamme, Carolina Maciel de Franca, Marnix Verplancke en Majida Bellal.

Het Betere Boek biedt je een dag lang een rijk palet van auteurs met verhalen over en visies op deze wonderlijke en woelige zee, toen en nu.

Organisatie: Willemsfonds
Evenement Categorie: