Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 22 januari 2025
20u00

Nieuwe zaal
Prijs: € 18 / Uitpas kansentarief
Tickets

HET NIEUWSTEDELIJK - ADRIAAN VAN AKEN & ROEL SWANENBERG

Trust

Maria, een ‘All American’ middelbare schoolmeisje (kauwgum, goedkope make-up,…) meldt haar ouders dat ze met school is gestopt omdat ze zwanger is van haar vriendje (de onvermijdelijke ‘captain of the football team’) en bezorgt haar vader zo een fatale hartaanval.

Op straat gezet door haar moeder en in de steek gelaten door haar vriendinnen, ontmoet ze Matthew, een enigmatische, kettingrokende computertechnicus die altijd een handgranaat op zak heeft – just in case!- en die ondanks zijn gevorderde leeftijd (hij loopt tegen de dertig), nog bij zijn vader woont.

In relatie tot Matthew (of ondanks hem?) bouwt Maria eerst haar volledige persoonlijkheid af om zich daarna in luttele weken te ontwikkelen van doorsnee schoolmeisje tot zelfstandig denkende en agerende jonge vrouw.

Trust (1990) is een film van de Amerikaanse schrijver, regisseur en muzikant Hal Hartley en vormt het middenstuk van diens New Jersey Trilogie, waar behalve Trust, ook The Unbelievable Truth en Simple Men deel van uitmaken. Opvallend kenmerk? De kadans van de dialogen! Die worden in hoog tempo, zonder veel (psychologische) invoeling gebracht, als een extreme vorm van hardop denken.

 

origineel script Hal Hartley concept, tekstbewerking en regie Adriaan Van Aken regie Roel Swanenberg spel Joëlle Francis, Lukas Bulteel, Simone Milsdochter, Aline Cornelissen & Tom Van Bauwel muziek Rudy Trouvé dramaturgie Els Theunis scenografie Saskia Louwaard kostuum Joëlle Meerbergen geluidsontwerp Stefan De Reese licht Seppe Brouckaert.

 

Organisatie: Het nieuwstedelijk
Evenement Categorie: