Laden Evenementen

Speellijst

zo 20.11 om 15u00
Prijs: 15 euro VVK / 18 euro ADD
Duur: 120 minuten (incl. pauze)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

diverse artiesten

Hommage concert Wannes Van de Velde

Wannes Van de Velde vertoefde graag en regelmatig in Gent. Ligt mede met Walter De Buck aan het ontstaan van de vernieuwde Gentse feesten in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Wannes leerde ook Walter De Buck het repertoire van Karel Waeri kennen, “De Gentse Beranger”

Hij is in Vlaanderen met weinig andere mensen te vergelijken, omdat hij ook een zeer geëngageerde pen had. Hij blies de oude Vlaamse straat- en marktliederen nieuw leven in, maar voegde er hoe langer hoe meer zijn eigen zeer herkenbare ‘touch’ aan toe. In die traditie van oude liederen klaagde hij allerlei misstanden aan. Het allereerste lied dat hij zelf schreef, was een aanklacht tegen de Antwerpse urbanisatie die allerlei grote buildings neerplaatste en de oude stadskern helemaal vernielde. Dat was al onmiddellijk in zeer scherpe bewoordingen.
Hij was zowat de stem van een generatie die door middel van chansons en liederen heel veel misstanden aanklaagde, maar anderzijds ook heel poëtische mijmeringen kon neerschrijven over het leven zelf.

Dree Peremans
Marc Hauman
Bernard Van Lent (De Volgende Stroof)
Koen De Cauter
Hans Mortelmans
Bob De Moor
Organisatie: Trefpunt vzw en Vermeylenfonds
Evenement Categorie: