Laden Evenementen

Speellijst

maandag 27 mei

19u30
Prijs: € 12 (Uitpaskorting geldig)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Eric Bauwens

Hulde aan Hélène Maréchal

(Boekvoorstelling ten voordele van de Alzheimerliga)

Vandaag is het zeventig jaar geleden dat Hélène Maréchal een punt zette achter haar toneelcarrière. Meer dan een kwarteeuw lang was ze de absolute vedette van het Gentse volkstoneel. Toch was ‘Lène’ – want zo noemden de Gentenaars haar – meer dan gewoon maar een schitterende actrice, zangeres en cabaretière. Haar hele leven lang zette ze zich in voor zieken, bejaarden, weeskinderen, soldaten en oorlogsveteranen. Wat initiatieven zoals Music for Life vandaag doen, deed zij toen in haar eentje.

Eric Bauwens stelt vanavond zijn biografie van die merkwaardig vrouw voor. Tina De Gendt presenteert. Lily Castel, die ooit nog met Hélène Maréchal in de Minard op scène stond, haalt herinneringen op en zingt. Ook Carine Stevens, Hein Vanhuyse en Ann Lemaitre treden op. Will Ferdy, Freek Neirynck en Luk De Bruyker geven toelichting. De leerlingen van de koperklas van de Stedelijke Academie de Kunstbrug en de kinderfanfare Goeste Majeur geven de avond een extra cachet.

De opbrengst van de avond gaat integraal naar de Alzheimerliga-familiegroep regio Gent. Na de voorstelling wordt een hapje en een drankje aangeboden en kunt u het boek Lène. Hélène Maréchal: tussen toneel en liefdadigheid kopen aan de gelegenheidsprijs van 15 euro (20 euro in de boekhandel).

Organisatie:
Evenement Categorie: