Laden Evenementen

Speellijst

zondag 3 maart

16u
Prijs: tickets € 18 (Uitpaskorting geldig)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

La Barraca Flamenco-Muziektheater

Impressies van Spanje

Federico Garcia Lorca. Een reis doorheen land, werk en oeuvre.

Federico Garcia Lorca (1898-1936) werd bij leven de beroemdste dichter en toneelschrijver van Spanje. Hij is ondertussen de meest vertaalde Spaanse auteur, Cervantes niet uitgezonderd.
Onder leiding van zijn leraar Martin Dominguez Berrueta maakt Lorca in 1916 twee studiereizen door Spanje. Zijn indrukken bundelt hij tussen 1916 en 1918 in ‘Impresiones y paisajes’ (‘Impressies van Spanje’). In dit debuut maakt de piepjonge Lorca stillevens met woorden; de lezer ziet een dichter ontstaan. Het werk gaat de geschiedenis in als een machtige evocatie van een geliefd land door diens geliefde dichter.

 

Met deze nieuwe muziektheaterproductie vieren we de 100ste verjaardag van het begin van Lorca’s briljante, doch veel te korte carrière. We combineren flamenco (wist u al dat Lorca bepalend geweest is voor dit genre ?) met woord en beeld… en met nog meer muziek.

Bekijk hier een filmpje.

Regie : Walter Janssens (Kommilfoo, Ultima Thule, Lucas Vandertaelen, The Primitives, LAIKA, het Vernieuwd Gents Volkstoneel, Radio 1 (Piazza), enz.
Woord : Bob de Moor
Flamencogitaar : Myrddin
Trompet : Bart Maris
Flamencozang : Esteban Murillo
Flamencodans : Saïdjah Galo
Organisatie: La Barraca en Twijfel vzw
Foto credit: portret 1 - Universal History Archive/UIG/Getty Images * foto 2 - Hugo Van Beveren
Evenement Categorieën: