Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 4 mei 2022
Donderdag 5 mei 2022
Vrijdag 6 mei 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 18 / 15 (red) / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

INTERNATIONAL OPERA ACADEMY (IOA)

LoveMusik

Shot of an unrecognizable young woman carrying a whole bunch of luggage while trying to walk down the lobby of a hotel

LoveMusik is een ode aan de 20e-eeuwse componist Kurt Weill.
De Amerikaanse theatermaker en librettist Alfred Uhry baseerde LoveMusik voornamelijk op Weills muziek en op diens turbulente relatie met zangeres/actrice Lotte Lenya. Omwille van hun verschillende carrières moesten zij vaak reizen. Dat leverde een verzameling briefverkeer op. Deels op deze brieven, die aantonen hoe hun relatie precies in elkaar zat, baseerde Uhry de originele versie van LoveMusik. Het werd een productie in twee aktes, beginnend in Duitsland en eindigend in Amerika. Het werk ging in 2007 op Broadway in première.

Regisseur Stefaan Degand gaat in deze versie aan de slag met LoveMusik’s onderliggende thema van aantrekken en afstoten, de wispelturige dynamiek in de liefdesrelatie van Lenya en Weill. Een ander thema dat wordt uitgepuurd – onder andere in het scènebeeld – gaat over de innerlijke onrust van personages die vooral “onderweg zijn”.

Door de covid-19 pandemie konden de zangers van de IOA hun eindvoorstelling, hun showreel naar de wereld, niet voor publiek spelen. Opgelucht wisselen we dit jaar de cameraman in voor u, ‘de kijker’. De artiesten van de IOA en Casco Phil staan klaar om dit emotioneel, komisch en verrassend portret met een breed publiek te delen.

Wees welkom, en geniet van deze opera… of moeten we musical zeggen? Oordeel zelf!

Beelden van de vorige producties werden gebruikt in de trailer

Organisatie: International Opera Academy ( IOA )
Evenement Categorie: