Laden Evenementen

Speellijst

vrijdag 19 & zaterdag 20 april om 20u
Prijs: 23 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Jan De Wilde

Jan De Wilde 75 – Hèhè! Wat een Jan!

Jan De Wilde 75 –   Hèhè! Wat een Jan!

 Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2018. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’,‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

De voorbij jaren trok Jan voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour overtrof alle verwachtingen en was goed voor een dikke 70 concerten in drie jaar tijd. En passant palmde Jan ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in en speelde hij voor de Gestelde Lichamen op 11 juli 2017 in het stadhuis van Brussel. En er kwam een biografie én een cd-box met nieuw werk.

“Was ik geen zanger geworden, dan was ik al lang dood”

Ook in het theaterseizoen 2018-2019 staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium. Onder de titel ‘Hèhè, wat een Jan! Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium. Een verrassing voor het publiek, en nog meer voor Jan en zijn muzikanten zelf.

In stilte koestert Jan het heerlijke bestaan dat hij leidt, diep verscholen in Aaigem. De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen.

Live speelt hij met zijn ‘Vrienden’ én zijn blazerskwartet. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

20180226_Gent_JanDeWilde©WouterMaeckelberghe_63 kopie

Jan De Wilde komt ook ruim aan bod in de expo ‘Lang Leve de Muziek’, nog tot 9 juni ’19 in de Gentse Sint-Pietersabdij.

Organisatie: Pinguinproductions
Foto credit: beeld 1 (co) Wouter Maeckelberghe beeld 2 (co) Tine De Wilde
Evenement Categorie: