Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 20 november 2021
20u00
Prijs: € 24 / € 20 (red) / € 4 (Uitpas)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

JAN DE WILDE 'in het groot'

HèHè! Wat een Jan!

Jan. De Wilde in het groooot.

 

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2020. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

 

De jaren noch het coronavirus lijken vat vat te hebben op Zijne Aaigemse Hoogheid. Na de gedwongen rust in 2020 en een flinke brok uit grootste deel van 2021 pikt hij de draad weer op eind 2021, met een uniek concert – in groot ornaat – in de Minardschouwburg. En op een zucht van zijn 78ste verjaardag.

 

“Was ik geen zanger geworden, dan was ik al lang dood”

 

Jan blijft populair. Hij speelde tussen 2015 en het voorjaar 2020 zo’n 125 keer en was in die periode vijf keer te gast in de mooiste zaal van Gent. Eind 2019 bracht hij ‘eerste sneeuw’ als single/collectors item op de markt en dat was een schot in de roos. Het zal leuke lot was eind 2020 de heruitgave van zijn succesalbum HèHè (uit 1970) beschoren. Een prachtige rode vinylplaat die in enkele dagen tijd de deur uit was.

 

Ook in 2020-2021 staat hij ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met pareltjes uit zijn eerste jaren. Een aha-beleving voor diepgewortelde fans, een ontdekking voor prille twintigers en dertigers die Jan nu pas leren kennen.

 

Voor ‘Hèhè! Wat een Jan! pakt de meester groots uit. Meer dan dertig jaar na zijn meest succesvolle album ‘Hèhè’ en vijftig jaar na zijn cultsingle ‘Joke’ blijft Jan met veel plezier spelen. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’ én met het fameuze blazerskwartet ‘De Wilde Blowers’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

 

Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), Liesbeth De Lombaert (viool), Bart Coppé (trompet/bugel), Wim De Pauw (trombone), Johan Van Neste (hoorn), Geert Vanhassel (tuba).

Geluid: Lieven Van Vaerenbergh • Licht: Pepijn De Paepe

 

Website: www.jandewilde.net

 

Contact:

Geert Vandenbon • Pinguin Bookings • www.pinguinproductions.be

0475-45 05 63 • geert@pinguinproductions.be

 

 

 

 

Organisatie: Pinguinproductions