Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 17 september 2024
20u00

Oude zaal
Prijs: € 18 vvk / € 22 avk / Uitpas kansentarief
Tickets

JEAN PAUL VAN BENDEGEM & DAAN VANDEWALLE

Heren van opstand

Professor Jean Paul Van Bendegem en pianist Daan Vandewalle zijn heren van opstand want ze reiken elkaar in deze voorstelling de hand (sic), de toets en het symbool.
Heel veel moet er immers nog uitgeklaard worden in deze wereld. Is muziek wiskunde, of juist niet? Want als dat zo is , is wiskunde dan ook muziek? Bestaat er zo iets als muziek die geen muziek is, en indien ja, is er dan ook wiskunde die geen wiskunde is? De heren van opstand zijn het overigens volstrekt eens dat ze het vaak, soms, dus niet altijd maar toch regelmatig oneens zijn, alhoewel ze beseffen dat, als men er echt niet meer uitgeraakt, men het nog altijd dialectiek kan noemen, of filosofie…. De wetenschap die bedreven wordt wanneer men het niet meer weet, of juist wel? Tenzij men vaststelt dat de woorden op zijn en men dan maar muziek speelt, of die nu wiskundig is of niet doet er meestal niet toe, tenzij soms wanneer het er wel toe doet. Dat is dan weer logica.
Zoals u ziet en hoort, deze voorstelling zal wellicht meer antwoorden geven dan er vragen zijn, of omgekeerd, maar dat zal uiteindelijk het publiek voor zichzelf moeten beslissen.
Tenzij ze er anders over denken…. En zoals gebruikelijk is in dit tijdsgewricht, is geen voorkennis vereist.
Organisatie: Broedbloeders
Evenement Categorie: