Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 11 januari 2024
20u00
Prijs: € 24
Tickets
  • Dit event is voorbij.

JOHAN TERRYN

Tot onze grote spijt

TOT ONZE GROTE SPIJT (2022-2024)

“Ge moet u dat voorstellen : ge loopt over een strand, 

ge zijt helemaal alleen, 

gesteld op uw eigen gezelschap, 

het is tegen de middag, de zon schijnt hard ook al is het februari, 

ge zijt de klif afgedaald om te gaan lezen, 

ge loopt langs de kliffen naar het plekje waar ge altijd komt liggen 

en lap: daar ligt ineens op uw pad een dolfijn. 

Wat zoudt gij doen? 

Want ineens zijt ge niet meer alleen op dat strand. 

Ineens is daar een ander leven… in dode vorm weliswaar… 

een ander verhaal dat uw pad kruist.” 

 

Op zoek naar wat het gevoel spijt in zijn leven komt doen, kruisen vele verhalen en een dode dolfijn het pad van Johan Terryn. Elkeen vertelt hem over zijn of haar grote spijt. Elkeen is op zoek naar een manier om de spijt te verteren. Behalve die dode dolfijn dan, die ligt daar maar wat te rotten.

Tot Onze Grote Spijt, de nieuwe voorstelling van Johan Terryn, is een wonderlijke reis doorheen het spijtverteringsstelsel. Een geestige conférence over dat éne gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet willen hebben op ons sterfbed: spijt.

Tot onze Grote Spijt werd gecreëerd in De Studio in Antwerpen (8-10 dec 2022) en gaat in première op 17 oktober 2023.

Tekst, spel en vormgeving: Johan Terryn

Coaching: Randall Casaer

Licht: Pieter Van Leuven

Muziek: Robbe Petitjean

Portret : Gwen Vanderstraeten

met de steun van De Studio en Sabam for Culture.

 

De theatervoorstelling volgt op de podcast met de gelijknamige titel, waarin Johan Terryn praat met mensen over hun grote spijt. Een onderwerp waar je niet vaak over spreekt, een gevoel dat je liever niet hebt. Samen met partner in crime Randall Casaer zoekt hij filosoferend en badinerend naar het nut van het gevoel spijt, wat het komt vertellen en hoe je die spijt uit het verleden kunnen omzetten naar iets waardevols voor de toekomst.

De eerste reeks van ‘Tot Onze Grote Spijt’ (10 afleveringen, verschenen op 11 juni 2022) domineerde tien weken lang de top 20 van de best beluisterde podcasts in België en blijft te beluisteren op alle podcastkanalen. Een tweede reeks van de podcast volgt in de zomer van 2023 en wordt voluit ondersteund en mee gepubliceerd door Het Nieuwsblad.

Bij Lannoo staat het boek ‘Tot Onze Grote Spijt’ op de planning voor oktober 2023.

 

Publieksreacties bij de creatiereeks:

 

SPIJT moest veel te lang vanuit de coulissen toekijken hoe ‘ALLES IS OK’ de show steelt… Dat is nu rechtgezet met TOT ONZE GROTE SPIJT. Als er één ding is waar ik géén spijt van heb, dan was het mijn beslissing om naar de nieuwe voorstelling van Johan te gaan kijken.

(Jens Dendoncker)

Met humor, gevoeligheid, inzicht, zelfrelativering, métier en gedoseerde authenticiteit slaagt Terryn er in uit te nodigen, te prikken, te confronteren en te helen. Maar vooral: te verbinden. Het gevoel als publiek sameniets unieks mee te maken.

Ik verliet uiteindelijk de zaal met de milde gedachte dat mijn spijt een verlangen is, waarmee ik opnieuw verder kan. 

Een voorstelling die je overkomt. Een beetje zoals op een verlaten strand de wilde oceaan overschouwen en het gevoel van verwondering wanneer aan je voeten een kleine schelp aanspoelt met daarin een pareltje.

(Rika Ponnet)

Een voorstelling die je tegelijk doet lachen en je confronteert met gevoelens die je al te makkelijk toegedekt laat. Johan slaagt er dan ook nog in om je spitsvondige en diepgaande handvatten te geven om spijt te verteren. Een show die blijft nazinderen en begeesteren!

(Elke Geraerts)

Tijdens deze pakkende voorstelling laat Johan je alle kanten van spijt zien: die van hemzelf, die van zijn podcast gasten en hij nodigt je ook uit te kijken naar die van jezelf.

Zoals in zijn eerdere voorstellingen is het de combinatie van brutale eerlijkheid, sprankelende lichtheid en inspirerende kwetsbaarheid die ervoor zorgen dat je als een ander, beter mens naar buiten gaat.

(Veerle Dobbelaere)

Dat was geen spiegel meer. Maar een spiegelpaleisGrappig diepgaand of diepgaand grappig? Goeie combinatie sowieso. Knappe voorstelling!

(Margot Gadeyne)

Intimistisch, warm, pijnlijk herkenbaar maar altijd met humor en originele vondsten, kwetsbaar, speels en een onvergetelijke rol voor zijn mama.

(Veronique Nolens)

Veel stof tot nadenken, afgewisseld met zalige frisse humor. Ik stond ervan versteld hoe ook onze jeugd erin mee ging.

(Katja Van Royen)

 

Organisatie: Live Comedy
Evenement Categorie: