Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 10 november
20u00

Maandag 11 november
15u00 en 20u00

Prijs: € 17
Tickets
  • Dit event is voorbij.

VZW Taptoe’s erf

Jood…en fier

Figurentheatermaker Luk De Bruyker dramatiseerde het boek van historica Tina De Gendt over de familie BLOCH , de gekende Gentse patissiers. De titel van het stuk “Jood…en fier” refereert naar een incident in 1984. Onbekenden zetten de graffiti “Jood” op het raam van de bakkerij in de Veldstraat. Jacques zijn vrouw schreef er in sierlijke letters onder “en fier”.

Het stuk focust op de oorlogsjaren van 40-45. Hoe de familie Bloch op de vlucht sloeg voor het nakend fascisme en de oma in Gent bleef maar gedeporteerd werd… en nooit meer terugkwam. Opnieuw dus een pakkend, waargebeurd verhaal, gespeeld door Luk De Bruyker na zijn “Pappie, dagboek van het vergeten”gebaseerd op het dementieverhaal van zijn vader.

Voor “Jood…en fier” laat Luk De Bruyker zich omringen door dezelfde artistieke crew als die van “Pappie”. Maar deze keer wordt ook de muziek live uitgevoerd Jonas De Rave. Voor deze voorstelling creëert De Rave een aantal nieuwe composities alsook hedendaagse interpretaties van oude klezmer-muziek.

Jonas De Rave: accordeon, hakkebord en toetsen 
Jean Pol Pollet: poppenkoppen
Netty Neus en Liliane De Meyer: poppenkostuumpjes
Wim Van de Vyver: decor
Bart Beys: soundscape
Alain Ongenaet: licht en techniek 
Luk De Bruyker: verteller en speler, brengt de familie Bloch tot leven
Vincent Van den Elshout: dramaturg en regisseur
Een productie van de VZW TAPTOE’s erf.
Organisatie: TAPTOE’s erf
Evenement Categorie: