Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 14 september

20u
Prijs: 20 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Luk De Bruyker

LUK XXL

Luk De Bruyker wordt 65 jaar en staat dit theaterseizoen officieel 50 jaar op de planken. Tijd voor een feestje, bij de start van het nieuw theaterseizoen.

Luk De Bruyker werd geboren en getogen op de Brugse Poort en leerde via zijn vader het Gentse Pierke kennen. Hij werd fan van het Poppentheater Magie en Marionettentheater Nele.  Ging in de leer bij Albert Vermeiren van Nele en stichtte in 1986 zijn eigen Marionettentheater Taptoe. Samen met Freek Neirynck bouwde hij Taptoe uit tot een professioneel gezelschap.

Theater Taptoe werd drie keer “Vlaams Cultureel Ambassadeur”, reisde de wereld rond en Luk kreeg voor zijn verdienste in het figurentheater de titel “Ridder in de Kroonorde”, medaille van erkentelijkheid van de stad Gent en de Opperdekenij , werd grootmeester “Hayali” in het Turkse schimmenspel en werd  uitgeroepen tot “Allerstrafste Gentenaar” van 2017.

Hij schreef scenario’s, honderden colums zowel in “De Gentenaar” als  in “de Streekkrant”(nu “Deze Week”). Hij speelde meer dan honderd rollen en ontwierp even zo veel decors. En voor Gent is hij de stem en het gezicht van “Pierke Pierlala”.

Naar aanleiding van zijn 65 ste verjaardag  overziet Luk zijn eigen leven en speelt fragmenten.

Griet Pauwels wordt zijn gastvrouw en verschillende gasten maken hun opwachting op de Minardscène.

Gasten :Koen Crucke, Francis Pollet van I Solisti del Vento, Het muzikantenhuis  en Mustapha Avsar, ’t Spelleke van Drei Kluiten…

Organisatie: TAPTOE’s erf
Evenement Categorieën: