Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 25 maart 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 22 (vvk) / € 26 (add)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

MADOU

LAATSTE TICKETS

 

 

Zangeres Coomans en violist/pianist Van De Leest maakten in de late jaren ‘7O furore met Rum, de Vlaamse folkgroep die over gans Europa weerklank vond. Het vervolg werd Madou, waarop het duo de pijlen richtte op Nederlandstalige chansons, folkrock én eigentijdse popmuziek. Voor het debuutalbum uit 1982 worden vandaag astronomische bedragen neergelegd. Madou is tijdloos en cult, zoveel is zeker.

Wegens het uitblijven van commercieel succes bleef het bij die ene plaat. Maar na een stilte van zowat 40 jaar (!) maakt Madou met het album Is er iets?  een onwaarschijnlijke en ijzersterke comeback. De recente albumvoorstelling in de Botanique kreeg maar liefst 4 sterren van Focus Knack.

Vrijwel iedereen is er weer bij. Jan Devos, met zowel heropgevist als nieuw tekstmateriaal, Wiet Van de Leest, met toetsen, viool en strijkersarrangementen en Vera Coomans, met een stem die doorheen de jaren alleen maar aan patina heeft gewonnen. Ook Thomas Devos is er deze keer bij. Hij is de zoon van Jan en Vera en bekend van rumplestitchkin en Tommigun. Hij bracht vers materiaal aan dat het vuur liet heropflakkeren en maakte nieuwe arrangementen voor oude songs.

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: